De beste plek om het ondergoed van je hele gezin te updaten!

08.09.2014 09:00

ADVERTORIAL – Als je twee jongetjes hebt, zoals Barbara, wordt altijd alles vies en wat niet vies is, raakt kwijt. Wat is er dan heerlijker dan af en toe een hele berg nieuw ondergoed kopen? Mama weer in bij elkaar passende setjes en de kinderen weer met schoon ondergoed de winter in!

Na de zomer is natuurlijk hét moment om de kleren van de kinderen weer te updaten. Niks zo lekker als al die net iets te kleine onderbroekjes, rompertjes en hemdjes weg te doen en verruilen voor lekker ruim zittende varianten. Die jochies weten alles te slopen, zelfs hun ondergoed. Ze zwemmen erin op vakantie omdat ze geen zin hebben om de zwembroek te zoeken, ze hebben er ongelukjes in en ze smeren hun rompertjes vol jam.
Daarnaast verdwijnt al mijn ondergoed in een berg was, sinds ik kinderen heb krijg ik het niet meer voor elkaar om ergens een compleet setje vandaan te plukken. Ik heb dus altijd een roze bh boven een zwarte onderbroek aan – of andersom.
Hoewel, zwart… dat zwart wordt steeds vaker grijs, en roze een soort van onbestemd donkerrood, of is het paars?

Een mand vol
Een of twee keer per jaar ga ik dus naar de Zeeman. Ik gooi er een paar manden vol, en ga dan thuis al die verkeerde maten en verschoten kleurtjes wegdoen en ze vervangen voor alleen maar schoon ondergoed en setjes die nog wel compleet zijn. Dan haal ik ook eens even lekker het mandje van de crèche leeg, daar vind ik dan heel gênant alle traktaties van een half jaar en steevast een rompertje in een plastic zakje dat in het voorjaar eens is uitgespoeld – is dat een beetje schimmel erop?

Een nieuwe wereld!
Als je kinderen hebt, komt de Zeeman opeens in je leven. Ik weet nog dat ik net mijn eerste baby’tje had en een vriendin met oudere kinderen mij inwijdde. Het was winter.
Ze zei: “Bij de Zeeman hebben ze van die lekker warme winterpakken in de aanbieding, ga maar eens kijken!”
Dus ik naar de winkel, ik was er nog nooit geweest, en daar ging wel even een wereld voor me open. Alles wat ik dagelijks nodig had lag er, voor weinig geld. En dat was nodig want deze baby had dagelijks gele poepjes die niet meer goed uit de rompertjes gingen. Nu kon ik ze vaak vernieuwen, zodat mijn kersverse baby geen gele vlekken op zijn rug meer had.

Cool…!
En nu zijn ze groter (2 en 8 jaar) en kom ik er nog steeds. Voor deze grote jaarlijkse inkoop ging ik eens naar de XL Zeeman in Den Haag, vlakbij mijn schoonvader, waar ik de jongste en mijn man even kon achterlaten. Dus Felix (8) en ik gingen lekker eens winkelen op een zaterdagmiddag.
Felix rende meteen op de onderbroeken van Subway Surfers af (een computerspelletje zucht…)” “Kijk mama, cool!!”
Nou, en veel meer 2,99 kost kinderondergoed er niet, dus ik riep: “Gooi er maar in!”
Een schap verder laadde ik nog meer stoere jongensonderbroeken in, tot ik bij de babyafdeling kwam. (Ik ben altijd jaloers op vrouwen met dochters, want ook hier weer hadden ze van die lieve roze, ouderwetse kantachtige afwerkingen op meisjes ondergoed – zo schattig.)
Bij de baby’s trof ik tot mijn verrassing rompertjes aan van biokatoen, die ook heel erg lekker stretchen. In alle kleuren aangeschaft, lekker warm voor Morris voor de winter, die dit jaar begin augustus begon.
Felix was ondertussen verdwaald in de speelgoedafdeling en kwam af en toe opgewonden melden wat hij nu weer ontdekt had (“Kijk, een vishengel!”), dus ik had even de tijd om rond te neuzen. En daar ontdekte ik een hele wand met damesondergoed, met serieus leuke basic setjes, helemaal zwart of met witte stippen. Een bh kostte er 4,99, bijpassend ondergoed nog minder. Voor nog geen 7 euro kon je echt prima setjes kopen.

Schoon ondergoed…
Omdat mijn mand nu bijna vol was, en Felix’ geduld bijna op, rende ik nog even langs de herenafdeling, waar ik zwarte boxers vandaan griste. Ik word er echt gek van hoe alles bij ons thuis verdwijnt, en dus tegen het einde van de week altijd weer die vraag: “Euh schat, weet je nog ergens schoon ondergoed te vinden?”
Ik legde de mand op de toonbank en bedacht me met enige schrik: ze hebben geen plastic tassen meer bij Zeeman.
Maar zonder blikken of blozen pakte de caissière bij het zien van zo’n berg textiel een grote Zeemantas en vulde die met mijn aankopen, voor niks. 59 euro lichter stond ik weer op straat.

Subway Surf
Eenmaal thuis legde Felix meteen zijn Subway Surf-ondergoed klaar voor de volgende dag, zo blij was hij ermee. Morris zag er schattig uit in zijn nieuwe stretchrompertje waarin hij ging slapen. Zelfs Thomas, voor wie ik nog nooit ondergoed had gekocht, was blij met mijn keuze – we hebben nu genoeg voorraad voor eens in de twee weken een was voor de volwassenen, want wanneer heb je nou tijd om je eigen kleren ook eens te wassen? Die kinderen gaan toch altijd voor!
Zelfs had ik eindelijk weer een bh die wel kleurt bij de rest van mijn ondergoed (werd ook eens tijd!).
In een paar uur tijd waren al mijn ondergoedkasten weer helemaal up to date.
Lekker.

PS.
Is jouw gezin ook toe aan vers ondergoed? Ik mag 5 Zeeman waardebonnen van 20 euro weggeven. Stuur een mailtje naar hallo@me-to-we.nl o.v.v Zeeman en je hoort voor eind september of je gewonnen hebt.