De kabouter: Een leuke en spannende familievoorstelling

01.10.2016 04:55

Lang vóór kabouter Plop was er een andere, misschien nog wel beroemdere kabouter die talloze kinderen vermaakte: de Kabouter heette hij, getekend door Rien Poortvliet. Om te vieren dat deze Kabouter zijn veertigste verjaardag viert, brengt Theater Terra (bekend van Kikker en Raad eens hoeveel ik van je hou) hem tot leven in een nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf vier jaar.

In de voorstelling, die veel weg heeft van een musical omdat er in wordt gezongen, draait het om Lise en haar zieke kat. In een magisch moment betreedt Lise het boek van de kabouters en beleeft met haar nieuwe kaboutervriendjes een groot avontuur. Ze reizen op de rug van een gans, in de bek van een leeuw en in een luchtballon naar de Noordpool, de enige plek ter wereld waar nog kabouters wonen die gedachten kunnen lezen en met dieren kunnen praten. Lise zoekt er medicijnen voor haar zieke kat, maar dan moet ze wel eerst langs een enge trol. En passant probeert ze ook nog het sprookje van de kabouters te redden voordat kinderen over de hele wereld de kabouters zijn vergeten.

Lees ook: Eindelijk een uitje dat iederéén leuk vindt!

Met mijn dochters van vijf en acht jaar bezocht ik de voorstelling en we hebben alle drie genoten. Van te voren dacht ik dat het misschien iets te kinderachtig zou kunnen zijn voor mijn dochter van acht, maar niets was minder waar; ze zat er helemaal in. De jongste keek ook haar ogen uit en vond de scène met de trol zelfs súperspannend. En ik moest regelmatig lachen om de opmerkingen die zowel grappig waren voor kinderen, maar ook een dubbele laag hadden voor volwassenen.

In de show wordt goed geacteerd, mooi gezongen en gewerkt met goeie poppen en ‘speciale effecten’. Het deed me goed dat mijn – en alle andere aanwezige – koters net zo geboeid waren door de old school kabouters als door alle flitsende cartoons die tegenwoordig uit de tv en Ipad knallen. Deze show is zeker een aanrader voor kleintjes en volwassenen – en voor die laatste groep een portie fijne jeugdsentiment bovendien.

Meer informatie en de volledige speellijst vind je op www.theaterterra.nl.

(Foto: Boy Hazes)