De Maya de Bij theatershow is een feest voor de allerkleinsten

Het tv-programma Maya de Bij is groot favoriet bij ons thuis en ik vind het ook altijd een lief programma. Eentje ook waarvan de leader altijd nog uren in m’n hoofd blijft hangen (“Ja hier komt Maya de Bij met een nieuw verhaaltje voor ons allebeieieiei!”).
Maya komt nu voor het eerst tot leven in het theater in haar eigen show “Maya en de Pollenbollen”.

Het verhaal: Maya heeft een verrassingsfeest voor haar beste vriendje Willy georganiseerd, want hij is jarig. Maar zelf is hij dat een beetje vergeten. Maya heeft hem om pollenbollen gestuurd om zijn verjaardagstaart mee te versieren, maar hij is er onderweg een paar kwijtgeraakt. En dus gaan Maya en Willy samen op pad om de pollenbollen terug te vinden. Onderweg komen ze bekenden tegen als Flip de sprinkhaan, Beatrice de vlinder, Ben de mestkever en de enge Tekla de spin, die Willy in haar web vangt en als een heerlijk maaltje ziet. Als dat maar goed afloopt…

De Maya show is een vrolijke, interactieve voorstelling met leuke liedjes en gedans. Het décor met onder andere enorme bloemen, een honingraat en een spinnenweb is mooi gemaakt net als de kostuums. Leuk ook aan de show is dat het publiek er zo nu en dan bij wordt betrokken. Aan de aanwezige kindjes (door Maya structureel als ‘bloempjes’ aangesproken) wordt bijvoorbeeld gevraagd mee te tellen tijdens een spannende scène waarbij Willy verstrikt zit in het spinnenweb en, even later, mee te dansen en draaien met de handjes.

Voor mijn oudste dochter van acht jaar was de show net iets te kinderachtig, maar mijn vijfjarige zat er helemaal in en deed actief mee aan alles wat Maya vroeg of deed. Een aanrader voor de allerkleinsten dus, met maar een (klein) nadeel: je krijgt de rest van de dag de liedjes niet meer uit je hoofd ;-)

Nog te zien t/m zaterdag 4 februari 2017. 
Ga voor meer informatie en tickets naar www.studio100.com

LEES OOK: Herfsttip: verdwalen in het grootste doolhof van Nederland

Geschreven door
More from Charlotte Latten

De time out als kinderen vervelend zijn: wel of niet een goed idee?

Een time out als uitgelezen middel wanneer kinderen echt vervelend zijn? De laatste...
Lees verder