Het mooiste baaitje van Spanje: supergeschikt voor kinderen

10.11.2015 04:32
tamariu

Barbara’s mooiste weekendje weg met kinderen ooit was in een geheime baai in Noord Spanje: Tamariu. Vliegen op Barcelona en luieren maar!

Felix was 3, en het regende en regende zo veel dat we enorm verlangden naar een weekend in de zon. Niet te duur, niet te ver, gewoon even met de voeten in het zand, en lekker zwemmen in de zee, visje eten aan de haven.

Ik dacht: als we vliegen op Girona (bij Barcelona) met easyjet kost het bijna niks. Maar dan wil ik wel ergens zitten waar ik op een terras lekker bubbelende cava kan drinken, terwijl Felix op en neer naar de kustlijn rent. Dus geen gedoe met auto’s tussen het terras en het strand.

Met Google maps ben ik toen de hele kustlijn rondom Barcelona afgestruind, avonden lang, om die ene mooie plek te vinden. En die bestaat dus!

Tamariu.

PicMonkey Tamariu

Een uurtje rijden van Girona ligt dit dorpje aan het mooiste baaitje ooit, ingeklemd tussen een rotspartij. Het bestaat uit een betegelde boulevard, met allemaal terrasjes en een paar hotels, die pal aan het strand ligt. Auto’s moeten buiten het dorp parkeren.

Het is een paradijs voor een paar dagen, daarna ben je er wel klaar mee hoor, maar als je een lang weekend weg wilt in het voor- of naseizoen, of even een break of lui begin van de grote vakantie zoekt: strijk er voor een paar dagen neer en je bent weer helemaal zen. Je kan er bootjes huren en stevige klimwandelingen maken, wat we deden met Felix op sommige stukken op onze schouders. Na een uur klimmen en klauteren en ver weg van de bewoonde wereld, belandden we zo in een verlaten baaitje met een houtje-touwtje visrestaurant – heerlijk!

Wij gingen een lang weekend in september en logeerden in hotel Tamariu, wat helemaal prima was. De tapas kon je de hele dag door bestellen, het restaurant ging pas laat open. Maar omdat we onder onze hotelkamer zaten te eten was dat prima, met babyfoon en af en toe even een oor tegen de deur. Er was ook nog een groot hotel, beetje vervallen, maar met heerlijk uitzicht, en prima voor een paar dagen.

In de baai liggen appartementen pal aan die boulevard, van privé-eigenarren. Ik kon ze niet goed vinden op die sites voor vakantiewoningen. Ik vond wel een paar betaalbare flatjes achterin het dorp, redelijk donker en treurig, maar Tamariu is eigenlijk alleen maar leuk als je aan de baai zit – of in een duur huis op een van de rotsen. Flink Googlen dus.

Ik vond wel deze dure villa, 650 meter van het strand. 2300 in het hoogseizoen per week is veel geld, dus dan moet er een gezin mee. Maar je kunt er ook voor kiezen om er maar 3 nachten in te verblijven in het naseizoen, dan valt het enigszins mee. Hier vind je nog meer villa’s en flatjes – maar niks pal aan zee. Daarvoor moet je echt een hotelkamer nemen.

Plus
• Strand zonder auto’s
• Supergeschikt voor kleine kinderen; je raakt ze er bijna niet kwijt
• Veilige, rustige en ondiepe zee
• Ook goed weer in buitenseizoen

Min
• Na een paar dagen werden we wel een beetje gek van al het gefrituurde eten
• Het is er piepklein, dus niet te lang blijven
• Zelf catering is daar niet echt een optie: nauwelijks winkels en geen huisjes met goede keuken
• Het kan er poepiedruk zijn

Kijk hier voor de lokatie.