Dé tip voor deze kerstvakantie: Stockholm met de kinderen

13.12.2018 04:55
De tip voor deze kerstvakantie: Stockholm met de kinderen!

Nog geen plannen voor deze kerstvakantie? Twee uurtjes vliegen en jullie zitten met het hele gezin in hartje Stockholm. Behalve ontzettend mooi en goed georganiseerd, is de hoofdstad van Zweden ook nog eens super kindvriendelijk. Gratis met de bus omdat je een buggy bij je hebt? Het kan hier allemaal.

Lees ook: Doen! Een retourtje Krakau mét kinderen

Djurgården
Dit groene eiland ten oosten van het centrum is toch wel een beetje de kinderhemel van Stockholm. Je vindt er de sprookjeswereld van Junibacken (een cultureel kindercentrum speciaal voor echte boekenwurmen), amusementspark Grönalund en Skansen. Dit laatste is het populaire openluchtmuseum van Stockholm, dat je meeneemt in de geschiedenis van Zweden én over een dierentuin en aquarium beschikt.

istock_79796349_medium

Åhléns City Department Store
In dit grootste warenhuis van Zweden kunnen gezinnen op de vierde verdieping hun hart ophalen. Van een grote kinderafdeling tot een ruimte waar borstvoeding gegeven kan worden én een Italiaans restaurant: je vindt het hier allemaal.

Cafe Element
In dit café drink je de lekkerste warme chocolademelk, chocolade milkshakes (altijd een hit bij kinderen) en kauw je de meest goddelijke kaneelbroodjes weg.

Vasa Museum
Alle moeders van kleine piraten opgelet! Het Vasa Museum, dat draait om ’s werelds enige overgebleven schip uit de 17e eeuw, mogen jullie niet missen.

B.A.R.
In dit kindvriendelijke restaurant serveren ze niet alleen lekkere verse vis, maar ook van de desertkaart loopt het water je in de mond. Let wel: heel goedkoop is het niet!

Bron: Facebook Restaurang BAR
Bron: Facebook Restaurang BAR

Biz Apartment Gärdet

Dit hippe aparthotel beschikt over lekker ruime kamers en met de bus (waar je met buggy dus gratis in mag en kinderen onder de zes jaar ook voor niets mee mogen) ben je binnen no-time in het centrum.

O, en nog één tip: neem wel genoeg warme kleren mee. Maar echt, het is koud!

Lees ook: Met kinderen op een stedentrip? Londen is daar dé plek voor!

Bronnen: VisitStockholm, Willowday