Deze Franse bestemming heeft écht voor iedereen wat leuks

De zwembaden van Camping Le Clou
Het is misschien een beetje laat voor déze zomervakantie, maar in de toekomst wil je echt naar deze geweldige camping! Ze hebben huisjes, tenten, veel te doen voor kinderen (zodat je ook eens ongestoord je cappuccino leeg kan drinken of een siesta kan houden) en zelfs goed eten!

Midden in de Dordogne, een streek in Frankrijk tussen de Pyreneeën en de vallei van de Loire, ligt de prachtige familiecamping Le Clou. De camping is opgericht door twee gezinnen uit Nederland. Het terrein is vier hectare groot en ligt op een zonnige heuvel. De camping heeft een prettige maat, met 70 campingplaatsen. Naast campingplaatsen zijn er ook safaritenten, mobilehomes en appartementen te huur, die verspreid liggen over het terrein, genoeg keuze dus! Zelfs voor de minder grote liefhebber van kamperen.

ZIE OOK: Vakantietip: Molyvos Castle op Lesbos

Op het terrein is ook een mooi zwembad aangelegd. Het bestaat uit drie ronde baden, met een glijbaan! Ook ligt er een groot ondiep bad voor de kleinere kinderen bij. Naast de zwembaden liggen ligbedden en parasols. Ook wordt het zwembad-terrein omringd door een hek met een toegangsdeur, zodat kleine kinderen niet zomaar zonder toezicht het zwembad in kunnen.

DSC_4541

Het terrein bevat ook sportvelden, een restaurant en een mooi terras. Het terras ligt tussen twee typische Perigord-stijl (de oude stijl van deze streek) gebouwen. Het restaurant biedt zes dagen per week een drie gangen-menu aan, met lokale verse producten en goede wijnen. Ook wordt hier een keer per week een thema-avond georganiseerd. Dit kan een barbecue zijn, of paella, of moules-frites. Er is niet alleen diner op het terras, overdag kun je er ook terecht voor lunch, koffie en snacks. En om het nog beter te maken heeft deze camping zelfs een service waar je elke dag vers brood en croissants kan bestellen!

Dicht bij de camping is genoeg te doen, er zijn kastelen, grotten en middeleeuwse stadjes te bezoeken. Ook kan er veel gewandeld, gefietst en gekanood worden!

Voor de kinderen is er een entertainment-team aanwezig (in het hoogseizoen), bestaande uit Nederlandse enthousiaste studenten. Ze organiseren activiteiten voor elke leeftijd, er wordt getekend, geverfd, een modeshow gegeven of pannenkoeken gebakken. Tijdens deze activiteiten kunnen de ouders lekker even wat voor zichzelf doen, of een cappuccinotje op het terras naast de activiteiten drinken. Voor de jongste kindjes is er elke avond een voorlees verhaaltje, voor oudere kinderen is er een kinderdisco, en discozwemmen!

Maar niet alleen de kinderen kunnen worden vermaakt, ook voor de ouders zijn er activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld volleybal en jeu des boules-tournooien. Kortom, ideaal voor iedereen!

De foto’s zijn afkomstig van de website, waar je ook de tarieven kan checken.

ZIE OOK: Appartement (met waanzinnig uitzicht!) aan de kust van Portugal

DSC_0120 DSC_0138 DSC_4261 DSC_4302  IMG_0505 IMG_0709.JPG  IMG_0724.JPG  IMG_4657 - Version 2

 

 

 

 

 

 

Geschreven door
More from Anna

Bizarre situatie: deze moeder weigerde de oppas te betalen

Oppassen. We hebben het allemaal wel eens gedaan of er een ingehuurd....
Lees verder