Deze moeder kolfde na het verlies van haar zoon maandenlang voor andere baby’s

Hier worden wij een beetje stil van: de Amerikaanse Wendy Cruz-Chan beviel van een doodgeboren zoon, maar besloot deze tragedie om te zetten in iets moois. Ondanks dat ze geen kindje had om te voeden, ging ze kolven. Want, zo vond ze, dan kon ze in ieder geval nog andere baby’s geven wat ze haar zoon zo had gegund.

Drie maanden lang kolfde Wendy, zelf overigens doula, iedere drie of vier uur haar melk af. Dit doneerde ze aan kindjes wiens moeder hen niet zelf kon voeden. Uiteindelijk heeft ze bijna zestig liter melk gekolfd, waarmee maar liefst zes baby’s zijn gevoed. Wij zeggen: respect.

Volgens Wendy heeft het kolven niet alleen die kindjes geholpen, maar haarzelf ook. “Het was helend” vertelt ze, “Ik kon het rouwproces daardoor beter doormaken.” Het doneren van haar moedermelk ziet ze als een eerbetoon aan haar zoon Killian en de liefde die ze voor hem voelt. En zo krijgt een groot drama toch nog een heel klein beetje een gouden randje.

Bekijk ook: Dit is het filmpje dat je wilt achterlaten voor je kinderen, voor het te laat is…

(Bron: Huffington Post)

Vala (36) is journalist en tekstschrijver en heeft drie kinderen: een zoon van 7, die autisme heeft en twee dochters van 6 en 2 jaar. Vala heeft een chronische ziekte, maar probeert zich daar niks van aan te trekken (wat soms jammerlijk mislukt). Ze is getrouwd met Mario en samen runnen ze een nogal gemankeerd, maar heel erg leuk gezin. Want saai is het in ieder geval nooit.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Hallo?! Mag ik ook eens uitslapen?

Vala’s kinderen zijn 4 en 6 jaar oud. Dan zou je dus...
Lees verder