Deze plekken veranderen opeens in een spa als je moeder bent

25.04.2016 04:55
spa

Ha! Ik heb dus ontdekt dat sommige plekken die heus geen spa zijn, opeens wel kunnen aanvoelen als een spa. Moet je alleen wel kinderen hebben, anders werkt het niet. Hoe dan ook, aangezien ik HAHAHA geen tijd heb om naar een echte spa te gaan zeg ik hulde voor deze ontdekking.

Lees ook: Brief aan mijn eerste: ik mis ons

  1. Je verwacht het niet, maar de beste undercover spa is dus de supermarkt. Mits je er naartoe gaat zonder het kroost. Want alleen dan kun je heerlijk ongestoord in alle schappen turen, lustig fantaseren over welke wijn je vanavond weer eens naar binnen zal kachelen, in alle rust zesendertig chocoladerepen vergelijken en jezelf daarna ook nog eens uitgebreid afvragen of je vanavond soms ook nog een verse boterkoek zal gaan nemen. Ik zeg: pure perfectie.
  2. De Bijenkorf is ook top. Wederom zonder kinderen – hoewel die het er misschien wel heel leuk vinden. Anyways, toen ik laatst even kort aan het rondsnuffelen was bij de beautysalon van Chanel (voor een nieuwe foundation) vroeg de dienstdoende adviseur of ze ‘m soms even bij me aan moest brengen? Nou. Dat waren dus de tien gelukkigste minuten van mijn leven. Oké, van de week. Van de week.
  3. De kapper. Dit is misschien een beetje een open deur. Toch genoot ik nooit eerder zo ontzettend van een hoofdhuidmassage als vorige week, toen ik na vijf maanden eindelijk eens tijd had voor een bezoek aan de kapper. Maar echt. Ik moest bijna huilen van geluk.
  4. Je werk. Het is heus waar. Niets fijner dan heerlijk ongestoord werken. Tijd voor jezelf! Geen gekrijs aan je oor! Warme koffie! En je kan gewoon rustig werken op je laptop zonder dat iemand ‘m steeds dichtklapt met je vingers ertussen! En ja, daar moesten echt allemaal uitroeptekens achter.
  5. De bus, tram of de trein. Of nog beter: het vliegtuig. Je leest het goed, een reisje (in je up) met het openbaar vervoer (of het vliegtuig voor de echte mazzelaars) is dus echt hemels. Beetje naar buiten turen, gesprekken afluisteren, Facebook checken, blaadjes met killing leuke kleren lezen, Instagram doorscrollen, misschien zo’n notenbolletje geitenkaas van de Broodzaak oppeuzelen.. het is gewoon genieten geblazen.
  6. De Coffee Company of Starbucks. Let op: deze kan ook echt heel goed met een slapende baby. Ik ga het liefst naar de Coffee Company, want daar hebben ze dus dramatisch lekkere apple crumble cake. Latte erbij, krantje voor je neus, niks meer aan doen.
  7. Het Stedelijk Museum. Maar eigenlijk is natuurlijk ieder rustig museum een geheime spa. Toen ik laatst een keertje een half uurtje over had, ben ik even het Stedelijk ingeglipt en behalve dan dat ik mezelf ontzettend cultureel verantwoord en kunstig voelde, werd ik er ook nog eens bijster relaxt van. Wat een beetje kunst al niet kan doen hè. Het is ongelofelijk.

Uiteraard gaat er natuurlijk niets boven een bezoekje aan een echte spa. Moet je alleen wel wat langer de tijd hebben dan een (half) uur. Ga dan vooral eens naar Fort Resort Beemster, een redelijk onontdekte Noord-Hollandse parel.

Welke plek veranderde voor jou plots in een spa, toen je moeder werd? Gooi het in de groep op Facebook.

Bekijk ook onze video de wanhopige zoekgeschiedenis van een kersverse moeder:
Elke week een fijn mailtje van ons?
[wysija_form id=”6″]