Deze tropische hutjes op het strand zijn de hemel op aarde

10.06.2018 04:55

Decadent doch simpel: de tropische hutjes op ‘camping’ Kontiki zijn een verborgen parel waar je echt met kleine kinderen geweest wilt zijn. 

LEES OOK: 21 Redenen om dit jaar naar de Sprookjescamping te gaan

Toen ik twee jaar geleden een vakantie probeerde te boeken, was ik na drie dagen fulltime surfen nog geen steek verder. Ik had zoveel mogelijkheden gecheckt, zoveel opties bekeken, dat ik door de bomen het bos niet meer zag en niets meer leuk vond, hoe groot aanpalende waterpretparken ook waren. Wanhopig vroeg ik op Facebook aan mijn vrienden waar ik naartoe moest. Een zeer stijlvolle oud-collega, die ik blind vertrouw op haar goede smaak, zei: ‘Kontiki’. Ik zag de site, boekte metéén een hutje, tickets en een huurauto… in het laagseizoen – want toegegeven: in augustus is het voor Jan Modaal niet te lappen zo duur.

Kontiki is kamperen voor de jetset en heeft met kamperen weinig te maken. Een zogenaamde ’tikihutte’ is weliswaar een stacaravan, maar dusdanig opgeleukt met palmbladeren en bamboe dat het campinggevoel wel erg ver weg is. Dat is nou juist het leuke ervan. Het complex Kontiki is ‘simpel’, maar wel van alle gemakken voorzien. Het is niet al te groot, dus het hele complex is zelfs voor de sloomste dreumes te lopen. Er is een zwembad voor de allerkleinsten: een soort speelplaats met een paar gave spuiters, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je kind verdrinkt als jij éven in je tijdschrift bladert. Dat ligt dus lekker rustig. Er is vriendelijk personeel, alles in de stacaravan werkt top en de bedden zijn fijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de beste feature: slapen op het strand.

Slapen op het strand is namelijk wel het leukste en geweldigste dat je ooit gaat doen. Stel je voor: je hebt gegeten (heerlijk gegrilde visjes weggespoeld met een straffe fles rosé) en je loopt nog even met je kinderen naar het strand. Daar spelen ze nog even terwijl de zon ondergaat, en daarna loop je zo je bed in, met de ruisende zee op de achtergrond. Als je wakker wordt, zet je een kopje koffie en loop je, hup, zó met je  kopje koffie het strand op. Zeker op kleine-kinderen-tijdstip, heel vroeg in de ochtend, is er NIETS dat daaraan tipt. Dan is er ook nog eens genoeg te doen. Ga lekker slenteren door Saint Tropez, cross met je huurauto naar een van de andere decadente dorpen in de buurt of ga uitgebreid lunchen bij Club Le 55. Wie weet zit je zomaar naast een Kardashian, Kate Moss of Leonardo DiCaprio. Kortom, voor een heerlijk decadente vakantie zit je hier goed. En als je in het laagseizoen kan boeken, zit je er voor de prijs van een gemiddeld resort, hoor, zo erg is het nou ook weer niet.

Kontiki is onderdeel van Riviera Villages, waar ook het chique Prairies de la Mer en Toison D’Or onder vallen. Diverse prijzen, dus de moeite waard om bij alle drie eens te kijken wat je budget toelaat. 

Nog even wat plaatjes om je op te vrolijken:

Het uitzicht vanaf de ingang op de baai van Ramatuelle

Echt niet erg om ’s middags al aan de rosé te gaan (rosé is altijd hip in St. Tropez)

In het hoogseizoen is er ook een kids club 

Het ‘zwembad’ waar je je kind met gerust hart kan laten spelen