Deze vrouw gaf borstvoeding in de metro en wat er toen gebeurde…

12.01.2016 04:50

Er is met enige regelmaat nogal wat om te doen: moeders die in het openbaar hun baby aan de borst leggen. Om de zoveel tijd laait de discussie weer onverminderd op: moet het kunnen, een voedende moeder en plein public, of moeten de borsten binnenboord gehouden worden zodat niemand er ‘last’ van heeft…?

Een jonge vrouw stapte onlangs met het haar baby in de Londense metro. En, zoals het een baby betaamt, kreeg de kleine natuurlijk precies op dat moment honger. Dat is tenslotte de gulden regel der babies: waarom makkelijk doen, als het ook onhandig kan? Tja en wat doe je dan, als moeder? Juist, je geeft je kind te eten. Geef je de fles, dan tover je zo’n gezellige poedertoren tevoorschijn en krijgt jouw kind moedermelk, dan dus de borst. Want een drenzende peuter kan misschien best vijf haltes wachten op zijn Nijntje koekje, maar met een hongerige baby is het nou eenmaal wat moeilijk compromissen sluiten.

Lees ook: Zullen we het tóch nog even over die borstvoeding hebben…?

Een medepassagier was het daar echter niet mee eens. Geschokt en enigszins walgend sloeg hij het (overigens zeer discrete) tafereel gade, maar besloot er toen toch maar eens zijn mening over te geven. Want, kon deze moeder haar baby niet gewoon voeren voordat ze de deur uit ging? Hij zat namelijk niet te wachten op zoiets smerigs tijdens zijn ondergrondse ritje. Had ze soms geen moralen? Jakkiebah, een onzichtbare borst onder een doekje, daar draaide zijn conservatieve maag zich toch wel drie slagen in het rond van om.

Maar, ondanks de vele discussies en ruzies die helaas altijd omtrent borstvoeden heersen, stond de rest van de van metro als één man op. Om de moeder te verdedigen welteverstaan. Het is dus gelukkig nog niet zo slecht gesteld met de wereld en de mensen onder elkaar. Dat zou je soms wel denken, als je ziet hoe vaak we elkaar naar het leven staan om de keuzes die we maken, maar dit filmpje bewijst dat de coulantie uiteindelijk toch overheerst.

Wat denk jij, zou jij het ook opnemen voor een voedende moeder in het openbaar? Of hou jij je er maar liever buiten?

https://www.youtube.com/watch?v=6XXEAoZmv1s

Pssst…dit was dus een zogenaamd ‘sociaal experiment’. De boze man in het filmpje was ook een acteur, net als de borstvoedende vrouw. Het experiment was bedoeld om te kijken in welke mate mensen nou eigenlijk voor elkaar opkomen. En dat blijkt dus nog behoorlijk te zijn. Fijn om te zien! Toch?