Een fantastische riddercamping in Zuid-Frankrijk (plus onderweghotel!)

Lekker glampen in Zuid-Frankrijk op vakantie in de zomer zomervakantie Dordogne La Vieille Ecole
Vind je kamperen op zich wel leuk, maar heb je geen zin om op een matje te slapen, de hele dag in een gammel klapstoeltje te zitten en drie weken lang gerechten te eten die je kan klaarmaken met maar één pan? Ga dan glampen. Bijvoorbeeld bij La Vieille Ecole in Zuid-Frankrijk.

La Vieille Ecole wordt gerund door Fred en Rens, een heel aardig Nederlands echtpaar. Het is een kleinschalige camping, die echt van alle gemakken is voorzien. Op het terrein staan ingerichte safari- en riddertenten met houten vloeren, bedden, een eethoek, een kledingkast, een keuken met koelkast, elektriciteit en WiFi. Daarnaast krijg je een eigen, afsluitbare hoek van het douchegebouw waar je al je toilet- en douchespullen kunt achterlaten. Ook wel fijn, dat je buren je niet elke keer langs zien komen sjouwen met een wc-rol onder je arm.

De camping is luxe en kleinschalig, dus het is er nooit te druk. Bij de camping hoort een omheind zwembad (geruststellend idee met jonge kinderen), waar je heerlijk kan afkoelen en een boekje kan lezen. s’ Avonds kan je natuurlijk in je eigen tent koken (je hebt immers een keuken), maar je kan ook een hapje mee-eten met Rens en Fred, die elke avond rond acht uur iets lekkers serveren. ‘s Ochtends kan je een gevulde mand met ontbijtspullen krijgen in je tent, of loop je even naar binnen om te ontbijten in de eetzaal.

Lekker glampen in Zuid-Frankrijk op vakantie in de zomer zomervakantie Dordogne La Vieille Ecole

La Vieille Ecole ligt in een prachtig, door massatourisme nog redelijk onontdekt, stukje Frankrijk. In de omgeving van de camping liggen verschillende vestingstadjes die leuk om te bezoeken. Leuk extraatje: even verderop beginnen de wijnvelden van de Dordogne. Overal kan je heerlijke wijnen krijgen, voor hele fijne prijzen (Meestal is de huiswijn van restaurants al echt goed!). Verder worden er geregeld markten gehouden in de buurt, en kan je heerlijk wandelen en fietsen. Op de camping zelf is er ook meer dan genoeg te doen. Jeu de Boules, golfen, badminton, volleybal en zelfs een cursus schilderen of boogschieten. Of gewoon lekker uren lang met een boekje of een Ipad voor de tent, ook niet erg!

Het leukste aan La Vieille Ecole is de goede zorg van Rens en Fred. Als je aankomt heb je meteen het gevoel dat ze er alles aan gaan doen om jou een topvakantie te bezorgen. Op zaterdagavond (voor de meesten de aankomstavond) maken ze bijvoorbeeld pasta, die ze inclusief voor- en nagerecht bij je tent komen afleveren. Geen gedoe, een lekkere warme maaltijd na een lang stuk rijden. En dat gevoel van goede zorg gaat de hele vakantie niet meer weg.

 

Lekker glampen in Zuid-Frankrijk op vakantie in de zomer zomervakantie Dordogne La Vieille EcoleLekker glampen in Zuid-Frankrijk op vakantie in de zomer zomervakantie Dordogne La Vieille Ecole

Lekker glampen in Zuid-Frankrijk op vakantie in de zomer zomervakantie Dordogne La Vieille Ecole

Plus:

  • Heerlijke camping, met alle voorzieningen die je je kan wensen en lekker kleinschalig.
  • Superaardige eigenaars, je voelt je meteen thuis!
  • Prachtige plek in Zuid-West Frankrijk.

Min:

  • Die vonden we dus niet in de reacties!
  • Nou ja; het is een pokkeneind van de kust…

La Vieille Ecole
Le Rigaude
47410 Bourgougnague
Frankrijk

Reserveren kan via:
Tel. +33 (0)5.53.64.60.35
Tel. +33 (0)6.31.92.25.19
[email protected]
http://www.lavieilleecole.eu/

 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Cool! Australische politica geeft dochter borstvoeding tijdens toespraak

De Australische politica Larissa Water moest een toespraak geven in het parlement,...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.