Die autorit, die verschrikkelijke vakantie-autorit. Zo maak je het dragelijk!

03.07.2017 16:50

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent: oorlog op de achterbank. Alle ouders met meerdere kinderen weten hoe het gaat: je bent de snelweg nog niet op, of de kinderen rollen vechtend over elkaar heen. Help!

Thomas en ik gaan in de vakantie naar een huisje in Frankrijk. Dat is dertien uur rijden. Met twee kinderen. Ik ben alvast begonnen met mezelf moed in te drinken, want nuchter overleef ik de reis waarschijnlijk niet. Felix en Morris hebben elkaar namelijk al gewurgd met hun eigen gordels voor we goed en wel de straat uit zijn.

En daarin blijk ik niet de enige te zijn. Een kwart van de Nederlandse ouders ziet schijnbaar op tegen de lange reis. Daarom heeft Specsavers in samenwerking met de ANWB een gratis Blijrijders-pakket ontwikkeld ter voorkoming van ruziënde en jengelende kinderen op de achterbank. In het pakket zitten vooral oefeningen en spelletjes die met het zicht te maken hebben. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het benadrukken van goed zicht en een bijpassende zonnebril in het verkeer. Ook is het voor Specsavers een mogelijkheid om ouders te attenderen op het belang van goede ogen en een passende bril in de auto. Een oogtest voor vertrek kan nooit kwaad.

Bijna de helft van de reizende kinderen heeft bonje met elkaar. Eenderde van de automobilisten krijgt stress van ruziënde kinderen op de achterbank. De keren dat ik tegen Thomas heb geroepen dat ‘ie moest stoppen, omdat ik er niet meer tegen kon, ik kan er een boek over schrijven. Nu blijkt ook nog eens dat het reactievermogen met 13 procent afneemt en het aantal keren remmen met 40 procent toeneemt met van die vervelende koters achterin. 

Ik sla dus een paar Blijrijders-pakketten in voor de reis naar Frankrijk. Misschien dat ze elkaar dan eens niet de hersens inslaan, maar hopelijk samen achterbankbingo doen. Het Blijrijders-pakket bestaat uit een achterbankbingo spel (‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’), kleurplaten én stoere Specman autoraamstickers waarmee je verkeersborden kunt ‘aantikken’. Tevens kunnen kinderen meedoen met een leuke win-actie en voor het hele gezin kaartjes winnen voor de Efteling. Meedoen kan als volgt: deel op social media een (actie)foto met de autoraamsticker Specman en gebruik #specman.

Het Blijrijders-pakket is vanaf maandag 3 juli gratis af te halen in de winkels van Specsavers en ANWB. Wees er wel snel bij, want op = op. Gelukkig kan je een aantal spelletjes ook downloaden op https://www.anwb.nl/achterbankbingo.

Dit artikel is een samenwerking met Specsavers en ANWB, maar de inhoud is 100% van ons. Lees hier alles over ons advertentiebeleid