Dineren op een vogeleiland? Dat kan in Deventer

Kennen jullie deze waanzinnige plek in Deventer al? Tussen het station en de binnenstad ligt Vogeleiland Deventer. Dit is onderdeel van het monumentale stadspark Rijsterborgherpark. Dit park heeft verschillende functies; er staat een restaurant, het is een recreatiepark en er zijn verschillende soorten dieren en activiteiten.

In het Paviljoen kun je heerlijk eten en drinken met je kinderen. Het heeft een hele mooie bar, een terras aan het water met een prachtig uitzicht en het staat midden tussen allemaal mooie bloemen en planten. Het Vogeleiland is ook heel goed aan het werken aan zijn duurzaamheid. Momenteel werken ze toe naar een meer duurzame en circulaire economie en dat geldt ook voor de keuken in het Paviljoen. Er wordt steeds meer gekookt met lokale (duurzame) producten. Rechtstreeks van de boer of producent en uit de omgeving van Deventer.

Op het menu staan onder andere andere hele goed maaltijdsalades voor de ouders, en voor de kinderen zijn er 4 verschillende kindermenu’s. Ook de zelfgemaakte soepen en het gebak zijn de moeite waard. In het park zelf bevinden zich verschillende dierenverblijven waar een verscheidenheid aan dieren leven, zo is er een verblijf met kippen, een verblijf met fazanten, een volière met verschillende parkieten en zijn er zelfs twee super schattige mini varkens. Ook lopen er pauwen en parelhoenders rond op het eiland. Meer dan genoeg voor een spannende wandeling na het eten.

Vogeleiland Deventer
Stationsstraat 2
7411HA Deventer

website

Foto’s: Website Vogeleiland Deventer

Lees ook: Dol op kindertheater? Bezoek het Vrije Vogel Festival

 

Geschreven door
More from Anna

Dit filmpje over slaapgebrek is hilarisch voor moeders met peuters

Met Halloween dat naderbij komt, hebben deze Amerikaanse vrouwen hun frustratie over...
Lees verder