Dit is echt de leukste speurtocht voor peuters (in de duinen)

Och, wat hebben de kinderen toch weer lang binnen gezeten deze winter. Gelukkig breekt het zonnetje voorzichtig weer langzaam door. Tijd om lekker buiten te ravotten! Wat je zeker op je lijstje moet zetten komend seizoen; de speurtocht van Stijn Konijn in de Kennemerduinen. 

Speurtochten, ik houd ervan. Want je bent lekker aan de wandel, je moet spannende raadsels oplossen en kinderen worden er dolenthousiast van. Wat wil je nog meer? Gelukkig zijn er tegenwoordig onwijs leuke speurtochten, vaak al voor verrassend jonge leeftijd. De leukste? De speurtocht van Stijn Konijn in de duinen van Zuid-Kennemerland, dichtbij Bloemendaal aan Zee.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Stijn Konijn, die moet je zoeken. Om die Mission Impossible op te lossen, krijgen de kinderen (v.a. 3 jaar) een geweldig mooi instructieboekje van Stijn Konijn, een heel lief konijntje dat in de duinen woont. Ook krijgen ze echte konijnenoortjes mee om al helemaal in de stemming te komen. Je volgt het pad door het konijn op de paaltjes te volgen, duidelijker aangegeven kan niet. Bij elk paaltje staat een opdracht in het boekje, zoals: ‘Ga op zoek naar konijnenkeutels’ of ‘Stamp als een konijntje op de grond’. Kortom: geen hogere wiskunde, maar wél heel leuk om te doen.

De route is ook precies lang genoeg voor de kinderen om zich niet alsnog te gaan vervelen, en leidt door mooie plekjes door de duinen. Is het lekker weer, dan zou je de speurtocht kunnen combineren met een bezoekje aan Het Wad, dat er dichtbij ligt, of je stapt natuurlijk nog even de auto in om naar de zee te rijden.

Aan het begin van de duinen, waar het bezoekerscentrum is waar je de boekjes voor de speurtocht koopt, heb je ook een fijn café waar je heerlijke gezonde dingen kunt nuttigen en je op je gemak kunt kijken naar iedereen die voorbij komt lopen. Ook is het gebouw voorzien van een grote buitenspeeltuin, dus je vult hier op je gemak een zondagmiddag vol kinderplezier, annex ouderrust. En dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk.

Speurtocht Stijn Konijn
Leeftijd: 3 t/m 5 jaar. Afstand: 1 km. Duur: circa 1 uur.
Kosten: € 3,75 per kind, inclusief één paar konijnenoren en boekje.
Nationaal Park Zuid-Kennemerland 

LEES OOK: Heerlijk uitwaaien in de duinen en daarna eten bij IJgenweis in Schoorl

Geschreven door
More from Franke van Hoeven

Brief aan de moeder die me leerde opkomen voor mijn kind

Op je moedergevoel vertrouwen is belangrijk, zeker als je moet opkomen voor...
Lees verder