Dit is het allermooiste plekje van Zuid-Oost Azië!

18.02.2016 09:31

Reislustige personen denken tijdens de zwangerschap dat ze ook met baby de hele wereld zullen overreizen. Sommigen doen dit inderdaad gewoon, maar veel van ons belanden in die beginjaren van het ouderschap in een huisje ergens in Europa. Maarrr…zodra de kinderen ietsiepietsie ouder worden, is het wel heel erg leuk om het avontuur weer op te zoeken. En wat doe je dan? Juist, dan ga je naar Thailand (wat dus hartstikke geschikt is voor kinderen!)

Wij stuitten laatst op een plekje dat we je niet willen onthouden: de Anurak Community Lodge in het Khao Sok Nationaal Park. Deze duurzame lodge, midden tussen de bamboestelen en de woudreuzen, is gebouwd door Riksja Travel in samenwerking met de lokale omgeving en geeft je werkelijk het paradijs op een presenteerblaadje. Vanaf je houten, eenvoudige, bungalow heb je een adembenemend uitzicht op de omringende kalkrotsen en het tropisch regenwoud met palmbomen en oerbomen. En je hoeft niet bang te zijn dat je hier drommen toeristen zult treffen, want het is allemaal kleinschalig en redelijk exclusief. En het leuke is; je kan het allemaal vanuit Nederland boeken, als onderdeel van een rondreis voor kinderen door Thailand die je hier zelf kan samenstellen (klik op link).
20160112_Vakantie_Thailand (560)

Het allerleukst, ook voor de kinderen, zijn de tripjes waarbij de lokale gidsen je meenemen op avontuur. Je struint met ze door grotten met boeddhistische beelden, zakt in een opblaaskano de rivier met ze af en volgt ze door de jungle alwaar ze werkelijk alles blijken te weten van wat daar groeit en bloeit. Reken maar dat jouw 9-jarige hier meer opsteekt dan tijdens de biologieles op school. Weer terug op het honk, kun je heerlijk relaxen op de veranda van je houten hutje onder het genot van de geluiden van apen en neushoornvogels (ja ja, die hoor je dus niet op de camping in Zuid-Frankrijk!). Het Thaise personeel bereidt de heerlijkste maaltijden en soms wordt er, heel romantisch, ’s avonds ook nog een kampvuur aangestoken.

Als je na je verblijf in de Anurak Community Lodge zin hebt in iets heel anders, ga dan lekker relaxen op een van de heerlijk witte zandstranden van Thailand!

Lees ook: 21 geweldige dingen die je met je kinderen in Thailand kunt doen