Dit is hoe je je ‘Mom Bod’ klaarstoomt voor het strand

11.08.2018 00:10
mom bod

Met verbazing zag Femke vorig jaar hoe het internet werd overgenomen door de hype van de Dad Bod. Maar hoe zit het met de Mom Bod, raakt die ooit ook in de mode? En hoe maak je ‘em strandklaar?

Ik vrees dat de wereld niet zo warm zal lopen voor de Mom Bod als voor de Dad Bod. Het is nu eenmaal een keihard feit dat de schoonheidsmeetlat voor vrouwen altijd hoger zal liggen dan voor mannen. En wat doe je er aan? De zomer is in het land (de ene keer meer merkbaar dan de andere keer) en het is tijd om je Mom Bod naar het strand te slepen. Ben jij je superbewust van je striae op je buik en de putjes in je billen en  je buikvel dat nog steeds niet zo strak zit als voor de bevalling? Lees dan even mee wat jij nodig hebt om je lijf strandklaar te maken.

LEES OOK: Smeren of niet? 17 feiten en fabels over zonnebrand

1. Je middelvingers
Steek je beide middelvingers op naar die ene figuur die zegt dat jij nog wel een extra rondje sportschool kunt gebruiken voordat je Mom Bod strandklaar is.

2. Een zwempak/bikini/tankini/burkini
Dit natuurlijk alleen als je graag nat wilt worden. Mocht je geen problemen hebben met een naaktstrand dan is een zwempak niet eens nodig. Mocht je nu een zwempak/bikini/tankini/burkini aan hebben en iemand zegt dat het teveel laat zien van je Mom Bod vernietig diegene dan en gebruik zijn of haar vel om een nieuw badpak van te maken.

3. Vervoer
Het liefst een bakfiets waarop je een bumperstickers plakt met de tekst: You can kiss my striae, klootzakjes!!!

4. Overwinningsgevoel 
Als je op het strand bent, dan heb jij officieel een strandklaar lijf. Laat je dag niet vergallen door graatmagere pubers en twintigjarigen met blokjesbuiken. Been there, done that. Omarm je Mom Bod, leg ‘em in de zon en trakteer de kinderen op een ijsje (en jezelf ook!)

LEES OOK: Waarom standaard-dieetadviesjes niet werken voor moeders