Dit jaar relaxed aan het kerstdiner (en zo krijg je dat voor elkaar)

07.12.2018 10:59

Gezellig hoor, die feestdagen. Maar voor je met de familie aan de kerstdis zit moet er nog heel wat gebeuren. Vala krijgt er ieder jaar weer hartkloppingen van. En dat gaat toch ten koste van de feestvreugde. Daarom heeft zij besloten dit jaar haar boodschappen online te doen.

Ik ben gek op Kerstmis. Sinterklaas heeft nog geen voet gezet op de loopplank van zijn stoomboot, of ik sleep die boom al het huis binnen en het verlichte rendier gaat de tuin in (ja echt, I have no shame). Kaarsjes aan, met een dekentje en warme chocolademelk op de bank, man en kindjes erbij in foute kersttruien: genieten! Maar, er is ook een keerzijde. Het Kerstdiner. Of Kerstdiners eigenlijk, want wij verzorgen er ieder jaar twee. Heel gezellig, maar tegen de tijd dat het gourmetstel aan kan, ben ik gevloerd. Twee feestmaaltijden verzorgen vergt namelijk nogal wat voorbereiding. Met gevaar voor eigen leven, want boodschappen doen voor kerst is met recht een beproeving. Ieder jaar ben ik weer blij als het er levend vanaf heb gebracht.

“Zij die sterven gaan, groeten u” zo neem ik ieder jaar weer afscheid van mijn man en kinderen als ik de kerstboodschappen ga doen. Het slagveld in de supermarkt vlak voor kerst is namelijk niet te overzien. Vechtend rolt iedereen over elkaar heen voor het laatste bakje biologische humus voor op de toastjes bij de borrel, terwijl de zwetende vakkenvullers die koortsachtig proberen de voorraad aan te vullen hun pallets al geplunderd zien voor ze goed en wel bij het juiste schap zijn aangekomen. Every man for himself is het motto in de supermarkt vlak voor de feestdagen en je mag van geluk spreken als je zonder al te grote kleerscheuren de kassa weet te bereiken.

En dan moet je nog naar huis, met al die tassen vol gerookte zalm en wijn, waar de chaos zich nimmer aflatend voortzet, omdat de kat voor de zoveelste keer in de kerstboom hangt, je alle cadeaus nog in moet pakken, je man alle kerstkransjes opgegeten blijkt te hebben en al die boodschappen natuurlijk niet in de koelkast blijken te passen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor ik goed en wel de recepten voor de kerstdis erbij heb gepakt, ben ik al zowat burn-out. Daarom heb ik besloten dat we het dit jaar anders doen. Ik ga me niet meer voor de leeuwen werpen in de supermarkt, dit jaar laat ik de supermarkt naar mij toe komen. Op ah.nl kun je namelijk al je boodschappen online doen. Speciaal voor de maand december hebben ze allerlei lekkers aan het assortiment toegevoegd. Bovendien is op deze manier shoppen makkelijk en snel en je hebt alles de volgende dag in huis. Dat scheelt proppen in de koelkast, want je bestelt alles gewoon pas de dag voor je daadwerkelijk de keuken in hoeft, zodat het direct de pan in kan. Efficiency is het halve werk tenslotte.

Bestellen op ah.nl kost hetzelfde als boodschappen doen in de winkel en bovendien is op de site ook het assortiment van Gall & Gall en Etos te vinden (wijn en maagzuurtabletten, need I say more…?), dus je bent in één keer helemaal klaar. Een kwartiertje van tevoren krijg je een smsje dat de bezorger eraan komt en die sjouwt de hele boel naar binnen tot in de keuken. Geen hernia voor jou dus dit jaar! En als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken bestel je de speciale Kerstbox of Gourmetbox waar de  benodigdheden voor een compleet uitgedacht kerstdiner in zitten (ook in vegetarische variant verkrijgbaar). Maar wees snel, want op=op! Alle informatie over de kerstmogelijkheden van Albert Heijn vind je op de websitewebsite. Ga dit jaar dus net als ik relaxed de kerstdagen in. Misschien dat we dan voor de verandering de champagne eens halen met Oud & Nieuw.

 

Ook geen zin om te moeten sjouwen met alle kerstboodschappen? Albert Heijn begrijpt dat als geen ander. Kies uit een fantastisch december/kerstassortiment om van de feestdagen een succes te maken. Kies uit meer dan 500 verrassende en bijzondere producten van AH Excellent of kies een kant en klare kerstbox. Kijk voor alle info op: ah.nl/decemberboxen

Reserveer hier nu alvast een plekje op de dag dat jij jouw boodschappen bezorgd wilt hebben zodat je zeker bent van een plekje bij Albert Heijn.