Dit zeldzaam mooie plekje in Midden Frankrijk is ideaal voor kleine kinderen

26.11.2015 21:20

Barbara vindt het een moeilijke combi: vakantie hebben en toch tussen de Nederlanders zitten. Voor luxe-eco camping Le Mas d’en Haut maakt ze een uitzondering. En o ja: voor de kinderen natuurlijk, want daar hebben ze meteen vriendjes.

Verloren. Zo voel ik me altijd op vakantie als ik ergens aankom. Daar sta je dan, met je vakantiestress nog in je lijf, zin om met je man te praten, samen te zijn, de koffers neer te smijten een ijskoud biertje te drinken.
O ja, eerst de slaapplekken van de kinderen installeren, kunnen ze vast wennen.
O ja, ze moeten wel wat eten.
O ja, ze moeten alweer bijna naar bed.
O ja, eerst nog even de kots van de achterbank vegen, want je wil niet weten wat die ochtendzon daarmee doet…
Daar gaat je gelukzalige moment.

DSC_0121_2DSC_0064

Zeldzaam mooi
Bij Le Mas d’en Haut word je zo gastvrij ontvangen dat je zelfs dat moment nog kan meepikken. Paula en Willem, die een paar jaar geleden nog gewoon in Muiderberg woonden met hun drie kinderen en een vette carrière, koken voor je, zorgen dat je huisje of Safaritent helemaal tip top in orde is. Ze helpen je installeren, halen een fles koude wijn voor je en laten je precies op het juiste moment ook weer alleen.

LEES OOK: Vier je vakantie op een onbewoond eiland. WAUW!!

Hun domein in Midden Frankrijk is een zeldzaam mooie plek, in the middle of nowhere, maar waar je toch meteen thuis bent.
Het eten is er heerlijk, het interieur is prachtig, de gastheer en vrouw zijn super fijne mensen en de andere gasten zijn allemaal Nederlanders, allemaal met kinderen en allemaal mensen die je thuis ook zou kunnen kennen.
En het is maar 8 uur rijden vanaf Utrecht.

DSC_0117 DSC_0875 DSC_0873 DSC_0354 DSC_0119 DSC_0112

Boomhutten & kinderdisco
Ze hebben 2 huisjes (gites) en 6 Safaritenten die je per week kunt huren, buiten het siezoen kun je de gites ook per nacht boeken. Er is een zwembad, met hek er omheen, er zijn boomhutten, bergen speelgoed, een pingpongtafel en geweldig sanitair met schattige kastjes waar je je shampoo de hele week kunt bewaren (toch leuk detail) en je hoeft niet met een wc-rol over de camping te lopen: alles is daar. De tenten hebben elektra en dus ook een ijskast, maar geen stromend water. Er is een meertje in de buurt waar je kunt gaan zwemmen.

Een paar keer per week dekken ze hun lange tafels, koken de sterren van de hemel, met ingrediënten uit de moestuin, en op vrijdag sluiten ze zo’n diner af met een kinderdisco waar de kinderen de hele week verzoeknummers voor kunnen inleveren. Verder is er op het terrein een barretje waar je vers brood, goede koffie en koude wijn kunt halen, en zelfgemaakte taart. Ze hebben ook een schattig winkeltje met brocante servies.

Het weer in midden Frankrijk is behoorlijk safe in de zomermaanden. Boek ze zo vroeg mogelijk in het jaar: ze zijn al heel snel vol.

Plus
• Veel Nederlandse speelkameraden voor de kinderen.
• Heerlijk eten, mooie inrichting, prachtig gedekte tafels.
• Slechts 1 dag rijden.
• Je hoeft het terrein nauwelijks af als je niet wit.

Min
• Heel Amsterdam Zuid (en vergelijkbare buurten van grote steden) zit er in de zomer; dat moet je leuk vinden.
• Er is in de streek niet echt veel te doen, behalve dat meertje vlakbij.

Le Mas d’en haut
12, Route de l’Etang des Landes
23170 Lussat, klik hier voor de route.

www.lemasdenhaut.nl