Dit weekend gaan we hunebedden kijken in Havelte

05.11.2014 11:45
hunebedden havelte uitje kinderen 't theehuis hunebedden drenthe gezin

Nu de dagen weer korter worden en het buiten weer kouder is, zijn de weekenden steeds vaker reden om de hele dag binnen te blijven, het liefst in pyjama. Toch heb je dikke kans dat na de twintigste keer Frozen, de tiende warme chocomel en het tigste potje stratego de kinderen elkaar een beetje zat begin te worden. Dan moet je even uitwaaien. Bijvoorbeeld in Drenthe.

Stap in de auto en rij naar Havelte om een bezoekje te brengen aan de hunebedden, de grote 5000 jaar oude grafkelders van het Trechterbekervolk. Vlakbij het dorp Havelte liggen er twee, met de inspirerende namen D53 en D54. Op deze mooie plek in het bos kunnen de kinderen lekker klauteren, rondrennen en uitrazen. Wanneer iedereen verkleumd en moe is, is het tijd om op te warmen.

Naast de hunebedden ligt Theehuis ’t Hunebed. Oké ze hebben er pannekoeken, sorry. Maar ook tongfilet of varkenshaas voor de ouders. En lekkere warme koffie, thee en chocolademelk. Daarna weer lekker terug in de auto naar huis, pyjama’s aan en Frozen nog één keertje aan. Jullie hebben het verdiend.

hunebedden havelte uitje kinderen 't theehuis hunebedden drenthe gezin hunebedden havelte uitje kinderen 't theehuis hunebedden drenthe gezin

 

hunebedden havelte uitje kinderen 't theehuis hunebedden drenthe gezin

 

Theehuis ’t Hunebed
Van Helomaweg 47
7973 JC Darp
0521 – 342417

www.theehuis-hunebed.nl