Doen! Een retourtje Krakau mét kinderen

Doen! Een retourtje Krakau mét kinderen
Een keer niet naar Parijs of Londen, maar met het gezin iets anders proberen? Krakau wordt ook wel het ‘Florence van Polen’ genoemd en dat is niet voor niks. De stad, die aan de rivier de Wisla ligt, is op het gebied van cultuur de belangrijkste stad van Midden-Europa. Dankzij de grote verzameling monumenten en historische gebouwen staat Krakau op de Unesco Werelderfgoedlijst. Alleen er doorheen wandelen is dus al een feest!

Lees ook: Toen peuter Max het weekend van zijn leven had (maar ook een klein trauma opliep!)

Hoewel veel mensen Krakau in verband brengen met een bezoek aan het nabij gelegen Auschwitz (niet het beste idee met jonge kinderen), heeft de stad veel meer te bieden.

Rynek Głowny
Op dit centrale marktplein zijn niet alleen de leukste kraampjes (in de overdekte bazaar op het plein) en de nodige cafeetjes te vinden, het is ook dé plek voor straattheater. Leuk voor de kinderen, leuk voor jou.

Cafe Bunkier
In dit bijzondere café, midden in de Planty Gardens, komen jullie bij met een goede kop koffie of een lekker biertje terwijl de kinderen zich uitleven in het park. Goed om te weten: je kunt hier ook prima een hapje eten!

412040_379369142122605_2146773865_o img_8992-ka2o-pl_

Beeld: Bunkier Cafe 

Wawel kasteel
De Wawel heuvel, met daarop het sprookjesachtige Wavel kasteel, vormt het hart van Krakau. Kies met kinderen voor de Dragon’s Den, een korte tour waarin je afdaalt in de grot waar ooit de draak van Wawel huisde. Je verlaat de heuvel aan de oever van de Wisla, waar je nu een beeld vindt van een vuurspuwende draak.

Oceanarium
Slecht weer? Geen paniek. In het Natural History Museum vind je het Oceanarium, waar kinderen de hele dag op zoek kunnen naar Nemo, Dory en allerlei andere waterdieren.

Krakow Zoo
Ook als het weer wel meewerkt, kunnen jullie prima een dagje dieren spotten. Aan de rand van de stad vind je de dierentuin van Krakau. De voordelen: het park is ruim opgezet, de entree zeer betaalbaar, er zijn veel verschillende dieren én er is een speeltuin.

Hotel Atrium
Dit betaalbare drie-sterrenhotel ligt vlakbij het centrale marktplein en beschikt over een aantal ruime familiekamers. Ook handig: ze bieden een pendeldienst van en naar het vliegveld. Hoef je daar ook niet meer over na te denken.

Lees ook: Met kinderen op een stedentrip? Londen is daar dé plek voor!

Bronnen: Bezoek Krakau, Reisbijbel, Local life

Geschreven door
More from Lisa

Doen: met de kids eten bij Flavor’s in Den Haag

Zijn jullie binnenkort in de buurt van onze hofstad? Ga dan vooral even...
Lees verder