Doen! Met z’n allen naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen

24.11.2018 04:50
Doen! Met z'n allen naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen

Ouders van kleine politiefans opgelet! Jullie moeten met z’n allen naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Iemand in de boeien slaan, zien hoe een echte gevangeniscel eruit ziet of een ritje maken in de Boevenbus; Het kan daar allemaal. 

Lees ook: Doen! Naar de tentoonstelling ‘Ik ben Kikker’ in Den Haag

Speciaal voor kinderen die nog niet goed kunnen lezen, bedacht het museum de Lange Leo Kinderroute. Lange Leo, de gezellige gevangenisboef, heeft zich op allerlei plekken in het museum verstopt en met behulp van een plattegrond kunnen de kinderen hem vinden terwijl ze ondertussen van alles te weten komen over de gevangenissen van vroeger en nu.

7+
Voor de wat oudere kinderen (tussen de zeven en twaalf) is er ‘De Vloek van Veenhuizen’. In hun zoektocht naar de spreuk die de vloek opheft, worden ze meegenomen op een reis door de tijd met het spannende verhaal rond Gaius van Veenhuizen. Hij werd lang geleden vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Een spannende zoektocht dus!

Boevenbus
Iedere woensdag- en zondagmiddag en in schoolvakanties kunnen jullie onder begeleiding van een gids een rondrit door Veenhuizen maken in een echte, oude boevenbus. Dankzij de vele verhalen die de gids vertelt over de gevangenissen en monumentale gebouwen waar jullie langskomen interessant voor jullie, maar ook super leuk voor de kinderen!

Leuk: dit museum werd door de museuminspecteurs van Museumkids beoordeeld met een 9.1!

Lees ook: Uittip: dit is het beste kidsproof museum van Brabant

(Beeld: Facebook Nationaal Gevangenismuseum)