Doen: naar ’40 jaar Playmobil’ in het Limburgs Museum

28.01.2017 04:50
Doen: naar 40 jaar Playmobil in het Limburgs Museum

Alle leuke kindermusea in de randstad nu wel een keer gezien? In het Limburgs Museum in Venlo is nog tot en met 27 augustus 2017 de tentoonstelling ’40 jaar Playmobil’ te zien. In een fantasierijk decor wordt de historie van het populaire speelgoed gepresenteerd. Met verschillende speeltafels is speelplezier gegarandeerd!

Lees ook: Dichtbij op vakantie? Bekijk deze prachtige boerderij in Limburg!

Uit de tentoonstelling blijkt hoe Playmobil in vier decennia is blijven groeien en hoe de figuren zijn aangepast aan de mode en de tijdgeest. Naast de kleine Playmobil poppetjes, zijn er ook ongeveer vijftig levensgrote Playmobil figuren te zien. Uitgekeken? Gelukkig is er in het museum nog een hoop meer te doen.

Kasteel
Zo kunnen kleine ridders en jonkvrouwen hun hart ophalen in de vaste tentoonstelling over middeleeuwse kastelen in Limburg. Het museum heeft een eigen kasteel, waarin kinderen van alles te weten komen over het leven op een kasteel en over hoe de middeleeuwse kastelen er destijds uitzagen.

Als jullie helemaal uitgespeeld en gekeken zijn, kunnen jullie in het Museumcafé terecht voor een lekker broodje en een (Venlose) kop koffie. Ook staan er tosti’s, pannenkoeken en frietjes op de kaart. Zowel jullie als de kinderen kunnen dus met een voldaan gevoel en een volle buik weer terug naar huis.

Limburgs Museum, Keulsepoort 5 in Venlo

Lees ook: Doen! Naar de tentoonstelling ‘Ik ben Kikker’ in Den Haag.

(Beeld: Facebook Limburgs Museum)