D’r op uit: Openluchtmuseum Arnhem tijdens de Nationale Museumweek

15.04.2015 12:30

Ben jij al met je kinderen in het Openluchtmuseum in Arnhem geweest? Ga dan dit weekend met de start van de Nationale Museumweek. Door heel Nederland hebben veel musea van 19 t/m 26 april extra activiteiten en acties. Wij tippen, met het lenteweer dat nog even aanhoudt, het Openluchtmuseum in Arnhem om een dagje buiten te zijn met het hele gezin.

In het Openluchtmuseum in Arnhem krijg je een beeld van het leven in andere delen van Nederland in de afgelopen eeuwen. Boerderijen, molens, arbeidershuisjes en kastelen; er zijn van allerlei soorten huizen en activiteiten van vroeger van dichtbij te bekijken. Kinderen kunnen door het hele park rond rennen en in elk gebouw mogen ze kijken. Er is ook een groot doolhof (kinderfavoriet!) en er is zaterdag 19 april een speciaal Smokkelspel te doen. Hierbij moeten kinderen terwijl je door het park loopt allerlei producten uit de Tweede Wereldoorlog kopen en zien te verkopen. Als je na een dagje park nog puf hebt om de binnenstad van Arnhem in te gaan, tippen wij het Arnhemse restaurant Sugar Hill. Dit huiselijke restaurant heeft een goede keuken met lekker eten zonder te veel poespas. Ideale afsluiter van een mooie lentedag.

De Museumweek is van 18 t/m 26 april en is door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.nationalemuseumweek.nl

Openingstijden:
Elke dag open van 10:00 – 17:00 uur
Prijs: Op 18&19 april is de entreeprijs voor iedere bezoeker het kindertarief van €12. Kinderen van 0 t/m 3 jaar hebben gratis entree.

Openluchtmuseum Arnhem
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Psst… meer uitjes voor het hele gezin? Klik hier!