Een Amsterdams topcafé: weinig kinderen, maar het kán er wel

06.01.2014 13:08
kinderuitje amsterdam Cafe met kinderen Amsterdam

Femke háát café’s waar veel kinderen zijn. Maar te hip is ook niet fijn met een baby op schoot. Café Nassau in Amsterdam zit er net tussenin.

Nu ik moeder ben, kan ik nog steeds geen tolerantie opbrengen voor de etablissementen waar kinderen gillend en krijsend door de ruimte rennen met hun half afgekloven tosties in de hand. Daarom vermijd ik ook Pacific Parc op zondag (Niet.Te. Doen.) Toch wil ik ook wel eens ergens naartoe met mijn kind (die natuurlijk altijd zoet is) in de buggy. Vandaar dat ik al een jaar Amsterdam doorstruin naar cafeetjes waar je een fijn broodje kunt eten, je kind in een kinderstoel kunt zetten en kunt verschonen en waar het vooral niet megadruk is. Café Nassau aan de De Wittenkade in Westerpark is een plek die aan al deze voorwaarden voldoet. Het is een leuk ingerichte plek met uitzicht over het water. Er komen ‘gewone’ mensen (zonder kinderen), gloednieuwe ouders (die om de drie minuten hun slapende baby in de kinderwagen uitchecken) en jonge gezinnen. De koffie verkeerd is er prima en de broodjes ook. Vooral de tunamelt (een broodje met huisgemaakte tonijnsalade en gesmolten cheddar) vind ik om je vingers bij af te likken. Voor kinderen zijn er prima tosti’s (laat ze die alsjeblieft zittend opeten!) en er is een minibankje met kleurplaten, krijtjes en spelletjes.

Plus

• Goeie sfeer, lekkere koffie

• Kinderstoelen

• Verschoonkussen bij de toiletten

Min

• De kwaliteit van de broodjes is soms wat minder (niet geheel gesmolten mozzarella op ovenbroodjes met mozzarella, pesto, basilicum en tomaat)

• Het is er soms wel heel leeg (maar perfect voor als je niet van drukte houdt!)

• De bediening is niet altijd even alert

 

De Wittenkade 105 A

1052 AG Amsterdam

020 684 3562, klik hier voor de routebeschrijving

www.cafenassau.com