Een autovrij privé-eilandje met witte strandjes

30.07.2015 01:03
strand kroatie

Op een piepklein eilandje in de Adriatische zee ligt Palmizana, een bohemien vakantiedorpje gebouwd door een kunstenares en haar man. Barbara droomt er al een jaar over om er een keer heen te gaan.

Vorig jaar ging een vriendin in de meivakantie een weekje naar de zon. Ze kwam terug met geweldige verhalen over het paradijsje dat ze had ontdekt. Dit is kunst, eten en natuur in perfecte harmonie. Schijnt het.

Palmizana, Palmizana Kroatie, kindvriendelijke vakantie kroatie, kindvriendelijke vakantie, kindvriendelijke vakantie zee, huisje aan zee,Palmizana, Palmizana Kroatie, kindvriendelijke vakantie kroatie, kindvriendelijke vakantie, kindvriendelijke vakantie zee, huisje aan zee,  Palmizana 10 Palmizana Palmizana3 Palmizana4 palmizana5 Palmizana6

Autovrij
Palmizana ligt op Hvar, een autovrij eiland, en wat voor eiland! Met stenen strandjes, turquoise baaien, palmbomen, tropische vogels, schildpadden en heel veel natuur om te ontdekken. Daar tussen in liggen vakantehuisjes, en twee restaurants. Helemaal in hippiestijl, alles gebouwd met van die kleine gebroken mozaïektegeltjes.

Rondom de huisjes zijn kleine strandjes waar de zee nooit diep is, zodat je er goed met kleintjes kunt zitten.

palmizana9

Het is lekker geïsoleerd, er is geen tv, nauwelijks wifi, echt een plek om je helemaal te verstoppen voor een week. Dat moet ook wel want de villaatjes zijn in principe voor een week te boeken, in het allerlaagste seizoen willen ze nog weleens een andere deal maken. Voor een week op basis van 4 personen ben je wel iets van 1000 a 1500 euro kwijt, in het hoogseizoen iets meer.

De villa’s hebben een keukentje, maar op het eiland is niet echt een winkeltje. Dus als je zelf wil koken, moet je dat wel heel strak voorbereiden. Het is een uur varen met de ferry naar Hvar, wat een soort Ibiza is – even druk, en dezelfde prijzen.

Het is dus echt een plek om in het laagseizoen naartoe te gaan.  In de zomer schijnt het er afgeladen vol te zijn met boten en herriemakende beachbars aan de overkant van de baai. De beste leeftijd voor de kinderen is wel 4 tot 12 jaar, omdat er veel prikplanten en steentjes en trappetjes zijn.

Hoe kom je er? Transavia vliegt vanaf Rotterdam op Split, EasyJet vanuit Amsterdam. Vanaf Split kun je met de taxi, bus of catamaran. Je  moet in ieder geval een stuk met de boot. Overleg met de eigenaren wat het makkelijkst is.

Voorlopig heb ik zelf geen tijd om te gaan, willen jullie het checken voor me?  Zucht.

Plus
• Een autovrij eilandje waar veel avonturen voor kinderen te beleven vallen.
• Twee leuke, betaalbare restaurants op babyfoon afstand.
• Even echt helemaal weg zijn!

Min
• Je kan wel zelf koken, maar dus geen inkopen doen, tenzij je met de ferry gaat (ook best leuk).
• Voor echt kleine kinderen zijn er veel kleine gevaartjes.
• Het is een beetje gedoe om er te komen.

Klik hier voor een kaart

www.palmizana.hr