Een betaalbaar paradijs, zónder jetlag

10.06.2015 17:00
Vakantie turkije kinderen

Wel toe aan een welverdiende vakantie in een paradijs, maar niet de behoefte gelijk duizenden euro’s neer te tellen om naar de Bahama’s te hoeven vliegen, waarna je kinderen ook nog eens door het tijdsverschil nog pedanter slaapgedrag gaan vertonen? Op vier uurtjes vliegen van Amsterdam ligt het paradijs: het Azur Hotel in Cirali, in Turkije, vlak bij Antalya.

Midden tussen super idyllische tuinen met palmen en fruitbomen, liggen 8 goed van elkaar afgeschermde bungalows en 20 luxe cabins met veranda’s ínclusief hangmatten. Overdag kan je hier heerlijk boeken lezen in de schaduw terwijl je kinderen in een veilige omgeving door de tuinen of in de speeltuin kunnen rennen.

vakantie turkije kinderen2

LEES OOK: Uitslapen? In dit vakantieparadijsje halen ze je kinderen om 7 uur op

Tuin en Restaurant

De weelderige (moes)tuinen en de fruitbomen zorgen voor afschutting van je huisje en verzorgen ook gelijk veel ingrediënten voor het erg goede restaurant. De biologische maaltijden zijn Turks – Mediterraans en worden dagelijks bereid, met verse en grotendeels (super)lokale producten. Het ontbijt is uitgebreid: naast de standaard ontbijtgranen, eieren, sinaasappelsap en koffie is er een groot buffet aan Turks ontbijt. Als het je ding is helemaal in een cultuur te duiken kan je ontbijten met een salade van komkommer, tomaten, olijven en feta, heerlijke afwisseling op de dagelijkse kommetjes havermout of die paar happen boterham met beer-vormige boterhamworst (omdat je geen tijd hebt je eigen beleg uit te koelkast te halen terwijl je 3 broodtrommels aan het inrichten bent), toch? Maar niet alleen ’s ochtends staat dit restaurant op actief: tijdens lunchtijd wordt ook goed uitgepakt met bijvoorbeeld octopussalade’s en voor het diner is er een scala aan vlees, seafood en Turkse groentegerechten te bestellen.

Screen Shot 2015-06-01 at 10.53.56

Accomodatie en activiteiten

De locatie heeft zowel bungalows als cabins, waarbij vooral de bungalows geschikt zijn voor stellen met een of meer kinderen. Deze huisjes zijn geschikt voor ongeveer vier personen en hebben privacy, veel opbergruimte, klamboes, airconditioning en een prima badkamer. Hoewel de kamers niet per sé extreem stijlvol zijn, zijn ze wel super comfortabel en hebben ze genoeg faciliteiten. Maar ja, wie is er nou eigenlijk vaak in z’n kamer te vinden tijdens een zomervakantie op een plek met zo veel te doen?  Het hotel ligt op een paar minuten lopen van een prachtig strand: Cirali Beach, met helderblauw water ligbedden, voor de actieve ouders en kinderen kun je hier ook kayaks huren en snorkelen. Op het terrein bevindt zich ook een ruim zwembad voor een wat snellere frisse duik. Verder liggen er onder andere mooie wandelroutes in de buurt, kun je de vlammen van Chimaera bezoeken (een plek die al duizenden jaren in brand staat door kleine openingen in een helling waaruit een brandbaar gas loopt) en kun je een boottocht op een traditionele houten boot boeken.

Screen Shot 2015-06-01 at 10.54.55Screen Shot 2015-06-01 at 10.53.12

Screen Shot 2015-06-01 at 11.08.41

Kinderen

De bestemming heeft geen kinderopvang, nanny’s of creche maar is toch uitermate geschikt om met kinderen heen te gaan. De huisjes die dicht bij het restaurant liggen zijn erg praktisch voor ouders met een babyfoon, het restaurant ligt binnen het bereik dus er kan met een gerust hart gedineerd worden als de baby op bed ligt. De tuinen zijn veilig en de mensen van het terrein zijn super lief voor kinderen en letten goed op. In het grote zwembad zit een los, ondiep gedeelte en kan dus veilig rondgesprongen worden. Het terrein bevat ook een speeltuin met onder andere een zandbak en schommels. Voor gezinnen met oudere kinderen zijn de snorkel-trips en het bezoeken van grotten heel populaire activiteiten.

Door grote populariteit van deze bestemming is het helaas wel altijd al snel vol, dus het is aan te raden erg vroeg te boeken als je in het hoogseizoen wilt, en in deze tijd (van juni tot oktober) is de minimale verblijftijd 7 dagen.

Bekijk meer foto’s en boek je reis op de website van Azur Hotel Cirali.

Screen Shot 2015-06-01 at 10.53.36

Screen Shot 2015-06-01 at 10.52.52

Nog een vakantieplek zien? Bekijk Vakantietip: camping Molino a Fuoco aan het strand in Toscane