Een Catalaans juweeltje. Bestaan sprookjes dan toch?

Een sprookjesachtige bestemming waar je even terug in de tijd gaat. Naar de 17e eeuw om precies te zijn, maar toch met alle gemakken van nu. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Maar soms komen sprookjes toch echt tot leven.

Deze oude Catalaanse boerderij is door de eigenaren Ramon en Mari omgetoverd tot een echt huis met drie appartementen en is vernoemd tot Masia Mas Oller, oftewel pottenbakkershuis. Een ‘masia’ is het zeker geworden, het is een typisch Catalaans huis met authentieke en klassieke elementen, zoals eeuwenoude stenen en als je goed kijkt zie je nog waar vroeger de stallen hebben gezeten. De houten balken aan de hoge plafonds zijn namelijk intact gebleven. In de grote gezamenlijke keuken staat een giga houten eettafel, want ja, Catalanen die houden van eten en gezelligheid. Dus schuif ‘s avonds gerust aan.
De appartementen hebben zelf ook nog een volledig uitgeruste keuken, dus als je zelf aan de haal wilt met Spaanse recepten kun je volledig los gaan. Ook zijn de appartementen uitgerust met een badkamer én een open haard waar je ‘s avonds lekker voor kunt kruipen.

De masia wordt omringd door een privé tuin met amandelbomen, een vijgenboom en een granaatappelboom. Tel daarbij op een (uiteraard) sprookjesachtig uitzicht op de moestuin en de bergen om het plaatje compleet te maken. En wat het sprookje helemaal compleet maakt is dat deze bestemming ook nog kindvriendelijk is! Er is zelfs een babyfoon, zodat je s’ avonds gerust een drankje kan doen op het terras, maar toch je slapende baby of kind in de gaten kan houden. Er is zelfs gedacht aan horren, waardoor jij en je kinderen muggenbult vrij blijven. Wat een verademing!

De directe omgeving is enorm veelzijdig. Het toeristische Costa Brava ligt zowat om de hoek, maar ook wordt Pallafols – waar Masia Mas Oller gelegen is – omringd door middeleeuwse dorpjes. En het strand is een kleine wandeling van 3 kilometer, maar pak ook gerust de taxi.

En we leven nog lang en gelukkig…..zucht. Kijk hier voor meer informatie.

masia

huisje kamers  tuin

 

logo_eliza

Me-to-We & Eliza was here
Dit is een samenwerking tussen Me-to-We & Eliza was here, specialist in leuke en kleinschalige vakantieadressen. Wij hebben speciaal voor jullie hun leukste adressen geselecteerd om met kinderen naartoe te gaan. De prijzen van Eliza was here zijn inclusief huurauto!

 

Geschreven door
More from Ilana Tetenburg

12 peuters en hun woedeaanvallen waar je vraagtekens bij zet..

Baby’s, peuters & kleuters (over pubers hebben we het nog even niet),...
Lees verder