Een heel nieuw seksleven: “Ik ging gewoon naakt voor zijn neus staan”

24.03.2022 18:00

Annegien vertelt hoe ze opeens weer een seksleven heeft. “Ik moest dus wel aan de bak, want ja, hij kan het niet bij een ander gaan halen, hè?”

Lees ook: Waarom we vanavond écht geen seks kunnen hebben (alle excuses op een rij!)

“Toen ik Johan net kende hadden we wel veel seks. Die eerste weken, god, je kent het wel, we lagen de hele tijd in bed. Maar al heel snel werd dat minder. Een beetje broer en zus. Ik had daar ook wel behoefte aan, aan rust, ik kwam uit een heel onrustige relatie, met iemand waar ik heel verliefd op was, maar die mij nooit echt helemaal wilde. Met Johan was het gewoon, ja, rustig. Een betrouwbare man. Maar heel verliefd was ik niet.”

Een jaar geen seks
“Ik wilde graag kinderen, ik was al wat ouder, 36, dus we moesten een beetje haast maken. Johan vond het best, hij doet eigenlijk altijd alles wat ik zeg, haha. Toen Tim werd geboren, hadden we een jaar bijna geen seks meer. Gewoon geen behoefte aan, met al dat fysieke met een zo’n baby. Ik hoefde niet. En Johan liet me met rust.

Nu is Tim 4, en wordt alles wat rustiger. De laatste jaren hadden we wel af en toe seks, maar alleen als we een weekendje weg waren samen, of een keer samen lekker dronken waren geworden. Dan was het altijd leuk. Ik troostte me al die tijd maar met de gedachte dat als het ervan kwam, als de omstandigheden goed zijn, dat we dan altijd zin hadden. Dat leek me voldoende.”

Verlegen met seks
“Ik ben een beetje verlegen met seks, ik durf niet echt het initiatief te nemen. Maar nu heeft Johan laten weten dat hij het echt te weinig vindt. Dat hij wil dat ik ook eens aangeef dat ik zin heb. Het was een lastig gesprek. Maar ik moest dus wel aan de bak, want ja, hij kan het niet bij een ander gaan halen he?

Dus ben ik af en toe opeens naakt voor zijn neus gaan staan, of met openvallende badjas en gaan denken: nou kom op dan maar. En het werkt. Ee hebben opeens waanzinnig veel seks. Midden op de dag, op de keukentafel, onder de douche, of gewoon even snel voor het slapen gaan. Het is nu beter dan in het begin. Ik snap er niks van, want er is niets veranderd, maar je kan dat kennelijk gewoon ‘aan’ zetten en hoppekee – dan werkt het. Ik kan het iedereen aanraden, haha.”

Lees ook: Lieke’s man heeft internetseks: “Hij vindt dat het zou moeten kunnen, ik eigenlijk niet”

Foto: Thinkstock