Een heerlijke zaterdagmiddag in tHUIS aan de Amstel

15.11.2014 14:59
een fijne zaterdagmiddag in thuis aan de amstel

Een zaterdag kan soms heel lang duren. Na het racen naar zwemles/voetbal/hockey, tussendoor boodschappen doen, een laffe poging om de krant te lezen komt tegen het einde van de dag altijd de vraag: wat nu?

Rond dat uur gaan wij opeens in steenkolenengels met elkaar overleggen. “Sjel we ko toe de zoe?” Nee, want kans op regen.

“Ze underground plee zing near waterloesquare?” Nee, want daar stinkt het en wij hebben óók weekend.

En zo kwam het dat we opeens in de auto zaten, onderweg naar Thuis aan de Amstel. Deze villa ligt net voorbij De Omval, in de nieuwe woonwijk Het Amstelkwartier. Je komt er door via de Spaklerweg over bouwplaten te rijden, dwars door het nieuwe wijkje, waar de eerste bloempotten nog wat onzeker op gloednieuwe balkonnetjes staan. Daar aan het water staat een prachtige oude villa waar ze ontbijt, broodjes, soep, sla en kleine gerechten serveren, volgens de kaart ‘vers, ambachtelijk, eerlijk, en van dichtbij’.

We nemen plaats in een gezellig woonkamertje met serre, waar 6 tafeltjes staan. De kinderen lopen meteen de trappen op om de rest van de villa te verkennen. Er zijn nog meer woonkamertjes, vergaderzaaltjes en een prachtige serre met schapenvachtjes op de stoelen, waar het wemelt van baby’s in MaxiCosi’s.

We bestellen stevige boterhammen met boerenbelegen kaas van Kapteijn, groene sla en mosterdmayonaise. De kinderen kiezen voor een Bananen-notencake, wat ik niet begrijp, want ze hebben ook beschuitjes met room en aardbeien en wentelteefjes! Maar tijd om te eten hebben ze toch niet, want in de tuin van de villa blijk je heel goed verstoppertje te kunnen spelen.

Zo hebben wij eindelijk tijd om een krant te lezen. En steeds als ik me zorgen maak om de overlast die de kinderen misschien veroorzaken, dan is er een ober die me geruststellend toeknikt: het is niet erg, het zijn maar kinderen, lees ik in zijn blik.

Oudervriendelijk? Ja! Ze hebben een heerlijke wijnkaart en ontzettend leuke avondkaart met verse gerechten.

Kindvriendelijk? Ja, het personeel doet leuk tegen de kinderen.

Kinderstoel? Ja.

Kindermenu? Goddank niet! Maar ze serveren graag een extra bordje of halve gerechtjes. Op de borrelkaart staan gehaktballetjes en ze serveren dagelijks wisselende soep.

tHUIS aan de AMSTEL
Korte Ouderkerkerdijk 45
020-3547520

Elke dag van 9 tot 23 uur, in het weekend tot 1 uur. Keuken open vanaf 18 uur, maar soep en hapjes kunnen al eerder geserveerd worden.