Een keer per jaar naar het ergste restaurant van Amsterdam (op Schiphol!)

03.06.2017 00:10

Barbara test geregeld horeca-plekken in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: Touchdown, het panoramaterras op Schiphol.

Een keer per jaar kan ik het gewoon niet laten. Geheel tegen alles wat ik leuk vind, waar ik voor sta en wat ik mijn kinderen graag wil meegeven aan verantwoorde shit, ga ik dan naar Schiphol.

Metro, tram en roltrap brengen ons in 20 minuten naar dat paleis van snoep en dure plastic cadeautjes. Eerst gaan we naar de souvenirshop van Schiphol Plaza waar je in de cockpit aan alle knopjes mag zitten. Daarna jaag ik de kinderen voorbij alle ballonwinkels en nemen we de lift naar het panoramaterras.

Na een korte, winderige wandeling langs het lawaai van de vliegtuigen, klimmen we het museumvliegtuig in (“Supersaai, echt!”) en dan is het tijd voor mijn favoriete familierestaurant: Touchdown.

De tafels zijn vies. De kinderenstoelen plakken. De pannenkoeken met een vliegtuig van poedersuiker zijn zo smerig dat zelfs mijn suikervreters ‘m niet aanraken. De patat is dik en slap. Maar je kan er rondjes rennen langs de tafels en het buffet, je kan er vliegtuigen kijken, je kan er klimmen in netten (een soort mini-TunFun!) en gamen in een hokje met een beeldscherm en een stuurtje.

Ik kan er mensen kijken, eindeloos mensen kijken – twee, drie, vier generaties van een familie zitten er zwijgend tussen ballonnen te kijken hoe hun kinderen die pannenkoeken wel lusten.

Om 17 uur gaat het panoramaterras weer dicht. Dan nemen we roltrap, trein en metro terug en hebben we dag van ons leven gehad. Tot volgend jaar.

Oudervriendelijk: o sterren

Kindvriendelijk: 5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

Touch Down: Panoramaterras, Schiphol
Evert van de Beekstraat 202
1118 CP Schiphol