Een paar dagen Drenthe om de eerste vakantieweken door te komen….

Jezus christus, 6 weken duurt die vakantie. Gelukkig gaan we straks een paar weken naar Frankrijk, maar dan zijn we er nog lang niet! Het is wel lekker om dan af en toe een lang weekend weg te gaan, voorafgaand aan die vakantie. En dan het liefst even naar plekken war die kinderen kunnen rennen en vies worden. 

Ik houd n iet zo heel erg van kamperen, maar soms zal ik wel aan moeten: die kinderen vinden het geweldig. Deze camping in Drenthe was een tip van een vriendin. Goddank ligt er vlakbij een superleuk restaurant zodat je niet hoeft te klooien met een gasstelletje!
Kijk:

PicMonkey Collage

Camping ‘t Weidhof in Drente, is heerlijk no-nonsense.  Er zijn 25 plaatsen voor tenten, caravans of campers. De camping bevindt zich op het terrein van een rundveeboerderij. Je bent omringd door weilanden vol koeien, kalfjes en paarden. De camping wordt gerund door de boer en boerin (hele aardige mensen!). Op de camping zijn warme douches, wc’s, wasbakken en een wasmachine aanwezig, die allemaal inbegrepen zijn bij de prijs van je staplaats. Bij de boerderij is ook een gezellig terras waar je koffie kan drinken, ijsjes kan eten of van een welverdiende vakantieborrel kan genieten.

PicMonkey Collage

Voor kinderen is een boerderijcamping echt top, zo zien ze een keer koeien in het echt, in plaats van bij Farm Heroes Saga. Bij ‘t Weidhof kunnen ze meehelpen met de dieren verzorgen en voeren, terwijl jij lekker een dutje doet/boekje leest. De camping zelf heeft geen zwembad, maar in de omgeving zijn verschillende recreatieplassen te vinden, voor een verfrissende duik als het lekker weer is. Sowieso is er meer dan genoeg te doen in de omgeving: je kan er mountainbiken, paardrijden, naar de speeltuin en de hunebedden bezoeken. Daarnaast worden er in de zomer op de camping zelf ook activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

En wordt het je na een paar dagen toch echt wat te basic allemaal? Verruil dan de boerderij en je camping-gasstelletje voor een dagje Borger. In dit dorp (3 km verderop) kan je heerlijk rondslenteren, winkelen en een hapje eten. Deze Villa van Streek vinden wij er zo leuk uitzien, dat alleen dat al de reis waard is. (En je hoeft niet voor de tent te klooien met een gasstelletje.)

 

deze zomer gaan we back to basic kamperen bij camping t weidhof kamperen boerderij drenthe borger

 

plus:

  •  Weinig gedoe: twee uurtjes rijden en je bent er.
  •  Leuk voor kinderen, die kunnen meehelpen op de boerderij
  •  Goedkoop! 13,90 per nacht.

min:

  • Als het slecht weer is (kan gebeuren in Nederland) is er weinig te doen.
  • Je kan je heerlijk ontspannen, maar misschien ook wel vervelen.

Camping ‘t Weidhof
Strengenweg 9
9531 TE Borger
Telefoon: 0599236262
e-mail: [email protected]

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Deze grappige tweets zeggen alles over het vaderschap

Als ouder maak je soms dingen mee, waar je maar beter gewoon...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.