Het perfecte uitje voor kinderen die van auto’s, politie en de brandweer houden

27.10.2018 04:55

Op zoek naar een leuk dagje uit in Almere? Breng dan een bezoek aan PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games.

Bij PIT ontdek je de politie, de brandweer en de Paw Patrol (van Nickelodeon) met speurtochten en activiteiten voor families met kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Je kunt het museum ontdekken door te kijken, te lezen, te denken en te doen. Er zijn verschillende speurtochten beschikbaar, deze kun je halen bij de kassa. Bekijk de vaste collectie met o.a. historische voertuigen, uniformen en wapens. Of speel spannende misdaadgames, neem een kijkje in een echte politiecel en volg de verkeersregels op de skelter!

Ook zijn er hele leuke rondleidingen. Bij de rondleiding langs de hoogtepunten van het museum leer je van alles over de politie nu maar ook over de politie, de brandweer en de ambulance van de toekomst.

Openingstijden
Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op feestdagen en in de schoolvakanties gelden afwijkende openingstijden. Een bezoek aan PIT duurt gemiddeld 2 uur. Toegang is mogelijk tot uiterlijk een half uur voor sluitingstijd.

Adres
Schipperplein 4-6
1315 SB Almere

Website

Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, lachende mensen, auto

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen