Een schattig kindervakantiedorpje met geweldig restaurant en uitzicht

13.03.2019 04:45

In het Spaanse Andalusië is een piepklein vakantiedorpje, met spullen en vermaak voor kleine kindjes, een prachtig uitzicht én een restaurant waar je ’s avonds kunt eten met de babyfoon op tafel! Femke probeerde het uit met baby Max.

In de buurt van het Spaanse Malaga (Andalusië) ligt het schattige Cantueso. Ik zou het een huisjespark kunnen noemen, maar dat wekt eigenlijk de verkeerde verwachting. Cantueso is namelijk veel idyllischer dan wat je verwacht bij een huisjespark (à la Centerparcs). De tien huisjes zijn zo opgesteld dat het meer een piepklein dorpje lijkt.

 

Cantueso cottage_sample1Cantueso restoCantuesofruit-250x187Cantueso Cottages overlooking Lake Vinuela

Ik kwam hier in de zomer van 2013 met een vriendin en haar twee kinderen (3 en 1), mijn man en baby Max, van op dat moment negen maanden. Cantueso is waanzinnig geschikt voor kinderen tot een jaar of zes. Er is een zwembad (dat heel goed afgesloten is, zodat kinderen alleen met hun ouders naar binnen kunnen), een trampoline, schommels, een ruimte vol speelgoed (voor als het regent) en je kunt er midgetgolven. Daarbij is er altijd een vriendje of vriendinnetje voor je nieuwsgierige peuter. Ook ideaal is het feit dat al het baby/peuterspul, zoals kinderstoelen, blender, speelkleed en babyfoons, er gewoon voorhanden is. Dat hoef je dus niet allemaal van mee te sjouwen vanuit Nederland.

Maar vooral is het een heerlijk rustige plek, met een adembenemend uitzicht over een dal met een meer. En wat het helemaal geweldig maakt: er is een restaurant waar je ‘s avonds kunt gaan eten, nadat de kindjes zijn gaan slapen. Je neemt de babyfoon mee en je laat je lekker verwennen.

Let wel: je moet er geen moeite mee hebben dat je in Cantueso veel Nederlanders en Engelsen tegenkomt. Er is weinig Spaans aan het geheel. Daarvoor moet je echt het park af en de omgeving bezoeken. Het eten in het restaurant is prima, maar ook niet authentiek Spaans. Dit alles heeft er mee te maken dat de eigenaresse een Engelse dame is. Een aardige vrouw, die erg efficiënt is. Je kunt van tevoren prima met haar mailen over je vragen (ze antwoordt heel snel), maar ze zal geen wijntje meedrinken als je een praatje met haar aanknoopt. Heerlijk.

Plus
• Prachtige omgeving.
• Een overvloed aan faciliteiten voor kinderen.
•  Restaurant met smakelijk eten, waar de babyfoon bereik heeft.
• Erg geordende Engelse eigenaresse; geen spaans/mediterraanse sfeer.

Min
• Veel Nederlanders.
• Eten in restaurant is niet typisch Spaans of Andalusisch.

Benieuwd geworden? Klik dan hier

Foto homepage: Thinkstock.

Lees ook: Wat een leuk vakantieplekje in Zuid Spanje!