Een superhippe Aziaat in een oude busgarage

LE:EN, restaurant LE:EN, restaurant LE:EN kinderen, uit eten met kinderen utrecht, kindermenu utrecht, kindvriendelijke restaurants utrecht, kindvriendelijke restaurants, chinees eten met kinderen
Het waanzinnig grote, industriële restaurant LE:EN in Utrecht is zo’n plek waar het wel een beetje spannend is met kinderen. Maar de zaak is zo leuk dat we blijven komen. 

LE:EN zit op een klein industriegebiedje, en oogt alsof je twintig minuten in de auto moet zitten om er te komen. Niets is minder waar: het is op een steenworp afstand het centrum. Tien minuten met de bus vanaf CS.

Het is een oude busgarage, echt zo’n prachtige ruimte, waar je binnenkomt en denkt: dit wordt een heerlijke avond. En dan: ‘O, maar wacht eens even: WE HEBBEN TWEE KINDEREN BIJ ONS.’

Okee, even doorzetten.

Het begint al met het personeel dat totaal niet geïnteresseerd is in de kinderen. En dat terwijl we toch lekker vroeg komen, als de echte crowd straks binnenkomt, moeten wij alweer weg. Fijn voor zo’n tent zou je denken.

Nou, en dat is ook wel zo. Ze hebben een leuke menukaart, met allemaal kleine Aziatische hapjes, en voor de kinderen kun je een rijst of noodlesmenuutje samenstellen, met kip, zalm, of loempia en met na afloop een raketje. Voor 6,75!

Als je dat ziet, voel je je meteen toch welkom. Die desinteresse zit dus niet in de zaak, hooguit in een individueel personeelslid. Nou, dat zijn we wel gewend.

Leen2 Leen3 leen5 leen6 leen7 leen8

Draken aan de muur
Het is de ideale plek om lekker vroeg met vrienden af te spreken dus, en in een van hoekjes met vintage leren banken te gaan hangen. Dan even aan tafel en weer wegwezen. In de zomer is er wel een heerlijk hoekje met een zandbak en een glijbaan. Binnen is er genoeg ruimte voor de kinderen om rond te lopen en wat te ontdekken, maar ze hebben hou ook weer geen speelhoek. Speelgoed meenemen dus. Verzin maar iets met draken, want die zijn daar overal op de muur en tafels geschilderd!

Plus
• Een lekker hippe omgeving.
• De kinderen hebben de ruimte.
• Een superleuk kindermenuutje tegen een heel sympathieke prijs.

Min
• Het personeel geeft je niet het gevoel dat het oké is, die kinderen.
• Er is niet echt een plek voor ze om te spelen.

LE:EN
Heuveloord 140, klik hier voor de routebeschrijving.
3523 VK Utrecht
www.leen-restaurant.nl

Geschreven door
More from Tamara

Dit zijn de 9 verrassingen over de Zomer Efteling die je ECHT wilt weten

Barbara mocht dit weekeinde de nieuwe 12-persoons huizen van de Efteling testen. Door...
Lees verder