Een tweede kind? Eerst een affaire!

08.09.2019 00:10

Femke interviewde Veronique (29) over haar gezinsleven. Ze is moeder van Tim (2) en getrouwd met Philip (36).

“Ik heb het helemaal voor elkaar. Dat zeggen mensen en ze hebben gelijk. Mijn leven is top. Alles waarvan ik ooit gedroomd heb is precies zo gegaan als ik wilde. Ik heb geneeskunde gestudeerd, ben inmiddels huisarts, heb mijn man leren kennen bij de hockyclub, we zijn getrouwd en toen we een kind wilden, was het een maand later raak. Met Tim gaat ook alles goed: het is een heel leuk kind. Ik zie nu al dat hij een echt mannetje is. Als ik hem een pop in handen geef dan smijt ie ‘m meteen weg en met een autootje is ie zo twintig minuten zoet.”

“De laatste tijd vragen vrienden en familieleden me steeds vaker: ‘En? Klaar voor een tweede?’ Afgezien van het feit dat ik dat een asociale vraag vind (ik bedoel: waar bemoeien ze zich mee?) weet ik ook echt het antwoord niet. Ik bedoel, Philip en ik willen absoluut een tweede. Philip zelfs liever vandaag dan morgen. En we zijn er in principe ook klaar voor. Het gaat goed tussen ons, we hebben het nog steeds leuk samen (ik heb vaak nog vlinders als hij binnen komt lopen) en voor Tim zou het ook leuk zijn. En toch. Ik ben bang dat mijn leven dan wel heel burgerlijk gaat worden. Dat er nooit meer iets spontaans of spannends zal gebeuren.”

“Heel eerlijk droom ik er wel eens van dat ik tijdens een van mijn spaarzame avondjes uit een lekkere vent tegen het lijf loop met wie ik een korte affaire begin. Gewoon, om even weer die adrenaline te voelen. Op de een of andere manier voelt het ook alsof dat nu nog stiekem zou kunnen en als er een tweede kindje komt niet meer. Ik weet het, het is een beetje vreemd. En ik speel met vuur, want ik zou Philip echt voor geen goud willen missen. Maar één nacht met een volslagen vreemde. Och, het lijkt me heerlijk!

Lees ook: Ouders, dit is dé truc om je seksleven te redden (Arie Boomsma zegt het ook!).