Eerlijk bericht over postnatale depressie gaat viraal

06.02.2017 11:29
Eerlijk bericht over postnatale depressie gaat viraal

Waar sommige vrouwen op een roze wolk lijken te zitten na hun bevalling, zien de eerste weken er voor andere vrouwen minder rooskleurig uit. Rachael Burow kreeg na de geboorte van haar zoontje Isaiah te maken met een postnatale depressie. Haar bericht, dat ze deelde op de Facebookpagina Love What Matters, werd veelvuldig geliked en gedeeld.

Lees ook: Als je opeens in een depressie belandt: “Alles was zwart. Pikzwart.”

“Heb je ooit dat donkere gevoel gehad, alsof je verdrinkt?” schreef ze. “Alsof er gewichten aan je hangen die je onder water houden? Alsof je hart uit je lijf getrokken wordt? Alsof je maag zich omdraait? Ik voelde dat alles en het veranderde me.”

Eng
Aan Huffington Post vertelde Burow dat haar postnatale depressie één van de engste dingen is die ze ooit heeft meegemaakt. Gelukkig realiseerde ze zich op tijd dat er iets echt niet goed was en dat ze hulp nodig had, ook voor het welzijn van haar zoon. Hoewel ze nog steeds af en toe ‘slechte’ dagen heeft, gaat het inmiddels beter met Burow.

Niet minder waardevol
Met haar post, wil Burow andere moeders eraan herinneren dat een postnatale depressie je niet minder waardevol maakt. “Ik weet niet goed waarom sommige mensen hiermee te maken krijgen en andere mensen niet,” schreef ze. “Hoe dan ook, het maakt iemand niet meer of minder een moeder. Het maakt iemand niet meer of minder mens.”

Lees de hele post hier:

Lees ook: Heb jij een postnatale depressie? Dit zijn de alarmsignalen!

(Bron: Huffington Post, beeld: screenshot Facebookpost)