Regenachtige zaterdag? Ga schuilen en koffie drinken bij Minimarkt in Haarlem

Minimart is een conceptstore voor kinderen. Eigenlijk vinden we dat natuurlijk een beetje onzin, maar wij zouden Minimarkt in Haarlem toch een kans geven als je er in de buurt bent. Het is er namelijk echt heel leuk!

De Minimarkt in Haarlem is de derde en grooste vestiging van dit concept. Het begon in 2013 met een winkel in Bloemendaal, maar deze is inmiddels weer gesloten. Op dit moment zijn er twee vestigingen, een in Amsterdam-Zuid en een in Haarlem. Het fijne aan deze winkels is dat het plekken zijn waar ouders elkaar kunnen ontmoeten voor een kopje koffie, terwijl kinderen er lekker kunnen spelen (of een knipbeurt krijgen).

Minimarkt is een ‘concept store’ gericht op families. Je kan er voor kinderen kleding (nieuw én tweedehands), cadeautjes en het leukste speelgoed kopen. Daarnaast hebben ze ook heerlijke cadeaus en woonaccessoires voor volwassenen. Daarnaast zit er in Haarlem ook een kinderkapper in de winkel, dus mocht je kind een nieuwe coupe nodig hebben kan je hier ook terecht.

Bij Minimarkt kan je ook terecht voor ontbijt, lunch en taart. En dan ook nog eens écht lekker! Ze serveren o.a. huisgemaakte taarten, quiches, biologische verse sapjes, brood van Handgemaakt Brood, Bocca koffie en producten van Lindenhoff. Ook hebben ze een menukaart voor (kleine) kinderen dus zelf eten meenemen is niet nodig (scheelt weer ruimte in je tas van al die sultanas en ligas).

Er is een grote speelhoek met een tekentafel, treinenset en televisie. Dus als jij even lekker rustig een krantje wil lezen en een cappuccino wil drinken, kan je kind zich ondertussen prima vermaken. Relaxed toch?

MiniMarkt Haarlem
Kruisstraat 11
2011PV Haarlem
Openingstijden: Ma-Vrij 9.00-17.30 / Zat-Zon 10.00-17.30

(Bron: Minimarkt)

Lees ook: Buitenspelen en lekker lunchen bij Het Veerkwartier in Haarlem.

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Leuk voor aan de muur? Moeder maakt persoonlijke kunstwerken van echo’s

Het moment dat je je ongeboren kind voor het eerst op een...
Lees verder