Eten in een voormalige gevangenis bij Proefverlof in Leeuwarden

04.05.2018 04:55
Eten in een voormalige gevangenis bij Proefverlof in Leeuwarden

De meeste van ons hebben (gelukkig) nog nooit in een gevangenis gezeten, laat staan dat we er hebben gegeten. Bij restaurant Proefverlof in Leeuwarden kan het, gevestigd in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden. Ook superspannend met kinderen!

Bij Proefverlof geloven ze dat een restaurant niet alleen maar draait om het eten, maar ook om de ervaring. Zo kan je naast het diner een rondleiding krijgen van een voormalig gevangenisbewaarder. Daarnaast kan je ook kiezen voor ‘cel-dining’, waarbij je eten geserveerd wordt in een van de oude cellen. Of kies voor de optie ‘geboeid eten’, en zit de hele avond letterlijk aan je mede-eters vast. Grappig, spannend en origineel.

Heel leuk allemaal natuurlijk, maarre… hoe zit het met het eten? Nou daar kunnen ze bij Proefverlof ook wat van. Hun menu bestaat uit eerlijke, gevarieerde gerechten van lokale producten. Als bourgondiër in hart en nieren zit je hier helemaal goed (steak tartaar, wilde gans en snoekbaars), maar ook op de gezonde tour kan je hier prima terecht (pokébowls, maaltijdsalades en verschillende verse soepen). Allemaal gepaard met een goede wijn natuurlijk. Voor kinderen is er een apart driegangenmenu, met o.a. keuze uit stoofvlees, spaghetti bolognese of carpaccio op toast. En voor het toetje mogen ze zelf naar de keuken om hun eigen dessert samen te stellen.

Hebben je kinderen genoeg aan tafel gezeten? Voor kinderen is een aparte cel, met kleurboeken, speelgoed en verkleedspullen. Geen zorgen, deze gaat niet op slot. Alhoewel… ook wel jammer ;)

Proefverlof
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden

Elke dag geopend vanaf 11:00
Tel: 058 30 200 30

Bron: Proefverlof

LEES OOK: Hier moet je heen: de leukste uitjes voor de zomervakantie