Fietsen en vakantie: Hoe houd je de fietsvakantie leuk voor kinderen?

11.08.2022 22:13

Heb je deze zomer een fietsvakantie op de planning staan met je kind of kinderen? Op vakantie gaan met de fiets kent veel voordelen. Je ziet veel meer van de omgeving, kan volop genieten van de natuur, hebt meer contact met mensen die je onderweg tegenkomt en kan stoppen waar je maar wilt! Toch heeft een fietsvakantie ook een nadeel: het kan soms wel eens lang duren voordat je op de nieuwe bestemming aankomt. Zeker voor kinderen vraagt dit soms om aardig wat geduld.

In dit artikel lees je verschillende tips om de fietsvakantie samen met kinderen een succes te maken!

Op fietsvakantie met kinderen

Vraag je je af welke mogelijkheden er zijn om met kinderen op fietsvakantie te gaan? Welke fiets het beste past bij jullie, is vooral afhankelijk van de leeftijd van je kind of kinderen. Hieronder lees je de meest populaire categorie fietsen om mee op vakantie te gaan met kinderen:

Babboe Big

In de afgelopen jaar is de bakfiets enorm gestegen in populariteit. Kijk bijvoorbeeld eens in Amsterdam. Je kan bijna niet meer om je heen kijken zonder een bakfiets tegen tegekomen. Eén van de populaire merken van de bakfiets is Babboe. De Babboe Big heeft 7 versnellingen, antislip op de pedalen en de zogenoemde trommelremmen.

Gazelle Makki Load Connect 2022

De Gazelle Makki Load Connect 2022  is een elektrische bakfiets die speciaal voor ouders met kinderen is ontworpen. Bij deze elektrische bakfiets staan de onderwerpen comfort, gemak en fietsplezier centraal. Ook aan veiligheid is gedacht. Zo zijn de randen bijvoorbeeld extra hoog gemaakt, om de kinderen te beschermen.

Deze Gazelle e-bakfiets heeft een accu capaciteit van 400 Wh met een actieradius van 40 tot 90 kilometer. Daarnaast is er een middenmotor aanwezig van het merk Bosch Performence Gen3. Is deze accu nog niet sterk genoeg? Dan kan je altijd de accu nog upgraden.

Cube Acid 200 2022

Is je kleintje sterk en oud genoeg om zelf te fietsen?  Kijk dan eens naar de Cube Acid 2022! Deze hippe kinderfiets is geschikt voor kindjes met een leeftijd tussen de 6 en 8 jaar oud. Je kan kiezen uit de kleuren blauw en grijs-rood.

Hoe maak en houd je een fietsvakantie leuk voor je kind?

Fietsen wordt over het algemeen als leuk ervaren door kinderen. Toch kan het zijn dat je kind of kinderen even de motivatie verliest. Is dit onderweg het geval? Dan kan je verschillende spelletjes bedenken of doelen stellen om de motivatie weer terug te vinden. Lees hieronder verschillende tips om de motivatie bij je kind tijdens het fietsen weer terug te krijgen:

Neem speelgoed mee

Kinderen kunnen best wel wat speelgoed meenemen voor onderweg. Let wel op dat je niet het meest favoriete speelgoed meeneemt. Speelgoed raakt gemakkelijk kwijt, gaat kapot of wordt vaak vergeten op dat ene leuke plekje waar je onderweg bent gestopt. Leuk speelgoed o mee te nemen voor onderweg is een kubus, duplo, Lego of kleurpotloden met kleurplaten.

Fietsknooppunten

Fiets je je route langs fietsknooppunten? Geef je kind of kinderen de kans om als eerste de bordjes van de fietsknooppunten te vinden en ontdekken. Zorg daarnaast voor voldoende afwisseling in omgeving. Fiets bijvoorbeeld langs een bos, meer en stop eens bij een gave speeltuin.