Ga je heerlijk een uurtje vervelen bij Café de Liefde

24.06.2015 08:15
cafe de liefde amsterdam uitjes kinderen ouders weekend

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: Café de Liefde.

In het voorjaar gingen we met de kinderen naar Berlijn. Iedereen vertelde me over kleine parkjes midden in de stad, met speeltuintjes en een aangrenzend restaurantje. Nou, inderdaad: we hebben er hele middagen doorgebracht in cafeetjes waar de kinderen in de zandbak speelden, terwijl wij zelfgemaakte quiches aten, met salades en thee in alle smaken.

Nu de zomer op z’n eind loopt, ben ik in Amsterdam op zoek gegaan naar een zelfde soort stedelijk paradijsje en ik kan meteen verklappen dat ik er een heb gevonden!

Aan de drukke Bilderdijkstraat grenst een piepklein parkje. Er is een rond grasveldje, één grote boom en een terras met een paviljoentje dat De Liefde heet.

LEES OOK: Uitje op zondag? Het hippe Pllek heeft een érg leuk kinderprogramma

We besloten met een ijsje te beginnen. Al snel verschenen er drie kleine bakjes met een bolletje ijs, verse aardbeien en frambozen. Daarna renden de kinderen weg om verstoppertje te spelen.

Ik bekeek de menukaart. Voor de kinderen kon je vanaf 18 uur van alle hoofdgerechten een halve portie bestellen, maar als ze echt niks lusten, vooruit: een pannenkoek. Mijn oog viel op een bietensalade met gefrituurde geitenkaas, maar ik koos toch maar voor de garnalenkroketjes en een glas wijn.

Na een tijdje begon ik me zowaar te vervelen – een unicum in het leven van jonge ouders. Ik zag hoe een jonge moeder haar baby bij de bar liet staan omdat haar andere dochtertje naar de wc moest. De baby zette het op een brullen, waarop het personeel geroutineerd de wagen heen en weer begon te wiegen. Daarna stopte er een brommertje met verse kranten. Voor de kinderen bestelde ik toen maar een portie bitterballen. Een half uur later was de krant uit, rekende ik af en zwaaiden de serveersters de kinderen enthousiast uit.

Oudervriendelijkheid 5 sterren

Kindervriendelijkheid 5 sterren

Kinderstoel ja

Kindermenu ja

De Liefde
Adres: Bilderdijkpark 1A (in het park)
1052RZ Amsterdam
tel: 020 3892354

openingstijden: Alle dagen van 12.00 tot 23.00 (keuken tot 22.00)

de liefde 2

bg-dag3 

LEES OOK: Een kinderuitje met een geweldige brasserie!