Op vakantie naar Frankrijk? Ga dan naar het leukste attractiepark van Europa

29.04.2018 04:55
Op vakantie naar Frankrijk? Ga dan naar het leukste attractiepark van Europa

Aan de westkust van Frankrijk, ongeveer een uur rijden van Nantes, ligt Puy Du Fou. Dit fantastische attractiepark is al meerdere malen uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld. Dus mocht je daar deze zomer toevallig een keer in de buurt zijn, ga dan echt een keer langs!

Puy du Fou bestaat al 40 jaar, maar is in Nederland nog niet erg bekend. Goed om te weten: het is geen traditioneel pretpark met achtbanen en attracties. Puy du Fou is een historisch themapark, met verschillende shows en voorstellingen die verschillende belangrijke gebeurtenissen of tijdvakken in de geschiedenis behandelen. Klinkt een beetje saai? Think again!

De shows zijn namelijk echt legendarisch. De producties zijn enorm. Shows met 200 roofvogels, een boot die omhoog komt uit het water, een kasteelmuur die in de grond verdwijnt, echte leeuwen bij de Romeinen, dansende paarden in het water en levensechte loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog vind je allemaal in Puy du Fou. Er is een levensgroot colosseum waar een Romeinse show wordt gegeven, een theater met een musketiershow, een boot met een vikingshow en een spektakel met ridders rond een kasteel.

De shows zijn allemaal in het Frans, maar het is mogelijk om een audioguide te krijgen die de shows in het Nederlands begeleidt. Zo kunnen je kinderen het goed volgen. Binnenkort komt er ook een optie in de Puy du Fou app waarmee je de audiotours via je telefoon kan beluisteren.

Eén van de dingen waar Puy du Fou het meest bekend om is geworden zijn de avondshows die in de zomer worden opgevoerd: La Cinéscénie. 2000 acteurs die in een decor van 23 hectare een show van 1 uur en 40 minuten opvoeren. Helaas moet je hiervoor je kaarten ver van te voren kopen (deze zijn los van de normale entreekaarten). Deze opvoeringen zijn alleen in de zomer, en de kaarten hiervoor gaan de oktober daarvoor al in de verkoop. En het verkoopt snel uit. Dus mocht je dit spektakel een keer willen meemaken moet je het goed van te voren plannen. Maar dat is het wel echt waard!

Puy du Fou is vooral leuk met iets oudere kinderen, die op school al iets over geschiedenis hebben geleerd. Ze kunnen de shows beter plaatsen en optimaal genieten van alle spektakels en verhaallijnen. Een leeftijd van 8 jaar of ouder is wel aan te raden, ook omdat sommige opvoeringen best spannend kunnen zijn, en verschillende vechtscènes bevatten. Met te jonge kinderen kan dat net een beetje te heftig zijn.

In een dag kan je ongeveer vijf shows bezoeken. De meeste shows duren tussen de 30 en de 50 minuten, maar ondertussen wil je natuurlijk ook nog wat eten en af en toe even uitrusten. Gelukkig zijn er door het hele park restaurants en cafeetjes te vinden waar je even kan bijkomen en je honger kan stillen. Hou er ook rekening mee dat je soms best een tijdje in de rij moet staan om een show te bezoeken, of dat je even moet wachten tot de volgende show begint.

Omdat het park groot is en superveel shows heeft is het eigenlijk beter om langer dan één dag te gaan. Je kan overnachten bij Puy du Fou zelf, in een van de thematische accomodaties. Zo hebben ze bijvoorbeeld overnachtingen in een kasteel, bij de Romeinen, in een dorpje met tenten en leuke huisjes. Maar ook in de buurt van het park kan je verschillende overnachtingsplekken vinden.

Prijzen:

  • tickets voor 1 dag, volwassenen 33 euro, kinderen (t/m 13) 23 euro
  • tickets voor 2 dagen, volwassenen 52 euro, kinderen(t/m 13) 37 eur0
  • tickets voor 3 dagen, volwassenen 57 euro, kinderen(t/m 13) 42 euro

Mocht je het park maar 1 dag willen bezoeken, dan kan je ook een fastpass kopen voor de belangrijkste shows, zo kun je er wat meer doen op een dag. Dit heet de Emotion pass, en kost 12 euro extra.

Adres:
Puy du Fou
CS 70025
85590 LES EPESSES
Frankrijk

PARKEERINFORMATIE

  • Gratis parkeerplaatsen bij de ingang van het park en dicht bij de hotels.
  • Overdag kunnen campers gratis parkeren en tussen 1.00 en 7.00 uur ’s ochtends bedragen de parkeerkosten € 7,-/nacht. Elektriciteit en water beschikbaar ter plaatse.

(Bron: www.kidseropuit.nl, beeld: Puy du Fou)

Lees ook: 3x Slapen in een boomhut in Frankrijk.