Gaan we doen: de zomer vieren bij Pllek in Amsterdam

05.07.2018 04:55
Gaan we doen: de zomer vieren bij Pllek in Amsterdam

Pllek is alles wat je wil op een zomerse dag: zon, strand, prachtig uitzicht en heerlijk eten. En dat allemaal in de stad. Dat is toch heerlijk?

Of nou ja, net buiten de stad eigenlijk. Pllek ligt namelijk in Amsterdam Noord, net aan de andere kant van het IJ. Je komt er met de pont vanaf Amsterdam Centraal, of gewoon met de auto. Parkeren bij Pllek kost 1,30 per uur (dat is nog wel te doen, toch?). Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht over het water, en er is zelfs een heus strand. De kinderen lekker zandkastelen bouwen, terwijl jij met een boekje (en een drankje) achterover hangt.

Vanbuiten oogt Pllek in eerste instantie niet heel gezellig. Gemaakt van oude zeecontainers ziet het er aan de buitenkant toch een beetje rommelig uit. Maar als snel wen je aan de ruige en nonchalante sfeer. En het heeft ook wel wat, zo lekker no-nonsense. Hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken als je kind met modderige voeten en plakhanden door het restaurant rent.

Qua eten kan je de hele dag terecht, van ontbijt tot diner. Of natuurlijk gewoon voor een goede borrelhap tussendoor. Leuk is dat het zwaartepunt op het menu bij groente ligt: 75% van de gerechten is vegetarisch, en 25% zelfs helemaal veganistisch. Ook de vis en het vlees worden duurzaam geproduceerd, dus je kunt je zonder schuldgevoel te buiten gaan aan alles op de menukaart.

Vergeet voor je gaat niet op de agenda te kijken, want bij Pllek is vaak meer dan genoeg te doen. Sowieso een aanrader: elke zondag hebben ze van 13:00 tot 17:00 het gratis kinderprogramma Ruige Rakkers. Kinderen tot een jaar of 11 kunnen zich hier vermaken met kindertheater, yoga, knutselen en workshops.

Pllek Amsterdam
TT Neveritaweg 59
1033 WB Amsterdam
Telefoon: 020 – 2900 020

Openingstijden
Ma t/m do: 09:30 – 01:00
Vrij + Zat: 09:30 – 03:00
Zo: 09:30 – 01:00

Bron: Pllek

LEES OOK: Lekker voor een lui weekend: restaurant STROOP in Amsterdam-Noord