Geweldige familiecamping aan het Italiaanse Gardameer

familiecamping gardameer
Ook al plannen aan het maken voor de zomervakantie? Camping Fornella aan het Gardameer is, zelfs voor luxepaarden als Charlotte, een aanrader! Kindvriendelijk, in de buurt van schattige dorpjes en geen lallende pubers.

Kampeerangst
Luxepaardje als ik ben, was kamperen altijd een beetje een eng woord voor mij. Het leek me heel erg leuk voor de kinderen maar ik had zelf nogal wat vooroordelen en ‘angsten’. Angst voor een smerige camping bijvoorbeeld, voor te weinig fun voor onze dochters en voor dronken tieners die de hele nacht over de camping zouden lallen. Maar toen een vriendin me enthousiast vertelde over camping Fornella aan het Gardameer was ik direct geïnteresseerd. Over het Italiaanse meer had ik al vaker lyrische verhalen gehoord (zo mooi! Zo kindvriendelijk!) en met Fornella leek ook weinig mis, beoordeelde ik aan de hand van de verhalen, leuke foto’s en goede Tripadvisorrecensies. Ik durfde het aan en boekte voor twee weken. Het bleek een schot in de roos.

Héél veel kinderen
Camping Fornella richt zich vooral op gezinnen met kinderen tot een jaar of tien/ twaalf (dus mijn ‘angst’ voor lallende tieners was geheel ongegrond) en heeft eigenlijk alles wat je zoekt voor deze doelgroep: twee grote zwembaden, met pierenbadje en ondiepe gedeelten, twee strandjes, heel leuk kinderentertainment (knutselen, spelletjes en dansen), een grote buitenspeeltuin, een indoor speeltuintje, een fijn restaurant met uitzicht op het meer en vooral héél veel andere kleine kinderen, die elkaar allemaal opzoeken, waardoor je aan je kind eigenlijk geen kind meer hebt. Je kunt hier ‘glamperen’ maar ook gewoon lekker back to basic je tent opzetten.

Schattige dorpjes en Italiaans ijs
De omgeving is betoverend: langs het gehele meer liggen de meest schattige dorpjes (o.a. Sirmione, Torri del Benaco, Salò) waar je heerlijk kunt rondslenteren, marktjes bezoeken, eten aan het water en geweldig Italiaans ijs kopen. Ook zijn er talloze (verscholen) strandjes waar je je handdoek kunt uitleggen voor een duik in het meer. Dat Italianen fantastisch zijn met kinderen, werd weer eens duidelijk in deze vakantie. Iedereen roept jouw bambino bewonderende woorden na, wat een heel welkom gevoel geeft.

Onze kinderen hebben met hun campingvriendjes afgesproken dat ze elkaar volgend jaar weer treffen daar. Dus ik geloof dat dit luxepaardje voorlopig haar kampeerkwaliteiten verder kan onderzoeken en ontplooien.
En dat vind ik helemaal prima.

www.fornella.it

Beeld: Fornella

Geschreven door
More from Charlotte Latten

Sally (33), moeder van drie, staat op het punt van een burn-out

Sally (33) en haar man hebben drie kinderen, waarvan de jongste een...
Lees verder