Glamping in Portugal (ik kan niet wachten!)

Elk jaar rond februari heeft Femke het zo gehad met de winter dat ze obsessief op zoek gaat naar de beste vakantieplek voor de zomer. Vandaag stuitte ze op een B&B in Portugal.

Nu ik een kind heb, lijkt het een beetje voorbij met die vakanties naar Bali, China en Zuid-Afrika. Want: ‘Dat doe je een kind toch niet aan, zo’n lange vliegreis’ of ‘Wat heeft hij nou aan zo’n culturele tour, dat moet je doen als ie ouder is’ of ‘Wat kost dat wel niet?’ Argumenten die ik niet allemaal even geldig vind, maaaaarrrr ik moet zeggen dat ik inmiddels wel zie dat Max alleen al met een bal een een pierenbadje dolgelukkig is.

Dus met die twee voorwaarden in het achterhoofd (en de eisen die Reinier en ik aan een vakantie stellen natuurlijk) het internet afgestruind. Frankrijk valt voor mij af (saai en al honderd keer geweest), Spanje ook (waren we vorig jaar), dus: Portugal lijkt een goede optie. Niet te duur en avontuurlijk!

Ik stuitte op een B&B die me helemaal niet verkeerd lijkt: guesthouse Quinta Laranja aan de Costa de Prata (tussen Lissabon en Porto). Een voormalige Portugese wijnboerderij, verbouwd tot kleinschalig en kindvriendelijk B&B met sfeervolle appartementen, een gezellige studio en twee volledig ingerichte safaritenten (zodat je lekker kunt glampen: luxe kamperen mét bed in tent). De quinta is centraal gelegen en biedt een schitterend uitzicht over de heuvels en wijngaarden van de provincie Estremadura.

????????????????????????????? Bed and Breakfast Costa de Prata Portugal ????????????????????????????? ?????????????????????????????

Het terrein van de quinta is enorm en voor kinderen voorzien van allerlei faciliteiten: van een voetbalveldje tot een trampoline en een indianendorp. Bovendien is er een volledig omheind zwembad.  Voor mijzelf word ik vooral blij van de nabijheid van de zee en Lissabon (alwaar ik nog nooit geweest ben), zodat mijn vakantie niet alleen maar om de geneugten van mijn kind hoeven te draaien (thank god!).

Verder schijnt het een wandelgebied te zijn (leuk voor mijn man, niks voor mij!) en kun je er goed surfen (dat heb ik één keer geprobeerd, geen succes). Voor de iets grotere kinderen wordt er voor vijf euro een kampeerpakketje aangeboden, zodat zij in een tentje kunnen slapen (spannend!). Bovendien kun je elke dag aanschuiven voor het ontbijt en is er op de dinsdagavond een Zuid-Europese barbecue.

Plus
• Mogelijkheid tot ‘glamping’: wel in een tent, maar mét een normaal bed.
• Omheind zwembad; veilig voor kinderen (dit voorjaar komt er zelfs een nieuw groter zwembad).
• Mogelijkheid om een baby/peuterpakket te huren (zodat je geen potje, bedje, badje hoeft mee te nemen).
• De eigenaren zijn Nederlands, dus te verstaan en waarschijnlijk snel en efficient.

Min
• De eigenaren zijn Nederlands, dus misschien is de quinta niet zo heel Portugees
• Hoogstwaarschijnlijk zitten hier veel Nederlanders (en daar moet je van houden)

www.quintalaranja.com

Geschreven door
More from Femke Sterken

Dit zijn de redenen waarom jonge moeders echt niet aan sporten toekomen

NA die baby ga je sporten, denk je tijdens de zwangerschap. Maar...
Lees verder