Goede tip: leuke camping op de grens tussen Frankrijk en Spanje

geweldige camping in zuid-frankrijk op de grens met spanje Barcelona kinderen
Al weer op zoek naar goede tips voor de zomervakantie? Dit pareltje werd ons getipt door Aaf Brandt Corstius. Las Planes in Zuid-Frankrijk: een leuke familiecamping op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Niet teveel poespas, geen chalets, blokhutten, ingerichte tenten of yurts op een massale camping, geen animatieteam, dagactiviteiten of kinderclub. Gewoon mooie, ruime staanplaatsen op een prachtige plek, met een zwembad in de buurt en beste pizzeria van de wereld in het naburige plaatsje. Wat wil je nog meer?

Las Planes is expres geen uitgebreide luxecamping. De camping bied vooral rust en gezelligheid. Ook al ligt het op minder dan 10 kilometer afstand van de stranden van de Middellandse Zee, de camping zelf is niet overspoelt door massatourisme. Op 500 meter afstand van de camping ligt het dorpje Laroque (ja, van die pizza!). Ook een groot voordeel, vanaf Las Planes zit je met de auto binnen twee uur in Barcelona. De meeste campings direct rond Barcelona zijn niet echt gezellig (omdat iedereen maar een nacht blijft, en de hele dag in de stad is). Hoe fijn is het dan als je vanaf je heerlijke camping een uitgebreid bezoek kan brengen.

De camping zelf biedt wel wat faciliteiten voor kinderen. Zo is er een speelterrein, een jeux des boules-baan en zijn er twee zwembaden. Een daarvan is een pierebadje, voor de allerkleinsten. Gelukkig komen er veel families naar de camping, dus kunnen de kinderen makkelijk vriendjes maken. Of ga met vrienden (en hun kinderen). Dan kunnen de kinderen met elkaar optrekken, en kan je ‘s avonds lekker borrelen voor de tent.

geweldige camping in zuid-frankrijk op de grens met spanje Barcelona kinderen geweldige camping in zuid-frankrijk op de grens met spanje Barcelona kinderen geweldige camping in zuid-frankrijk op de grens met spanje Barcelona kinderen geweldige camping in zuid-frankrijk op de grens met spanje Barcelona kinderen

plus:
– 
Heerlijk grote plekken met veel schaduw en ruimte.
– Gezellige families waarmee je snel aanspraak hebt.
– Supermooie omgeving die alles te bieden heeft: bergen, dorpjes, kust en Barcelona!

min:
– De camping is vrij duur, voor de minimale faciliteiten.
– Het sanitair is niet echt modern, en de douches zijn niet altijd warm.

Camping Las Planes
117 av. du Vallespir
RD 11
66740 Laroque des Albères
France

[email protected]
[email protected]
telefoon: 0033 468838886

De camping is geopend van 15 juni t/m 31 augustus. Reserveren kan vanaf januari.

Psst… ga je voor de eerste keer kamperen en ben je op zoek naar iets meer luxe? Kijk dan eens naar deze camping.

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Filmpje: dit meisje wilde gewoon graag paars zijn

Een goede reminder dat je je kinderen nooit, maar dan ook écht...
Lees verder