Fantastisch voor de meivakantie: uitwaaien op Ameland

22.04.2018 04:55
Fantastisch voor de meivakantie: uitwaaien op Ameland

Kijk jij al uit naar de meivakantie? Heb je zin om even weg te gaan, maar wil (of kan) je niet al te ver? Ga dan naar Ameland. Of je nou een paar dagen gaat en een huisje huurt, of voor een dagje heen en weer gaat: Ameland is heerlijk om even uit te waaien.

LEES OOK: Deze geweldige boerderij op Ibiza is betaalbaar én leuk met kinderen

De laatste jaren zijn de Waddeneilanden ineens heel populair geworden. Vroeger werd Ameland nog voornamelijk bezocht door mensen in windjacks die van wandelen, fietsen en schnitzels bij de strandtent hielden, maar de laatste jaren vind je er steeds meer loungeterrassen, beachclubs, en wijntjes van 8 euro. Voor ieder wat wils dus. Ga lekker naar het strand (met daarna natuurlijk warme chocolademelk bij de strandtent), ga boerengolfen of maak een strandrit. Slecht weer? Er is ook een overdekt zwembad, je kan gaan bowlen of gewoon lekker spelletjes doen bij de open haard.

Als je graag meerdere dagen wil is het het fijnst om een huisje te huren (er zijn wel wat hotels op Ameland, maar een huisje is makkelijker, vooral met kinderen). In het midden van het eiland (bij Nes en Buren) vind je de Goudkust. Hier staan prachtige huizen, verscholen in de duinen en vlak bij het strand. Deze zijn helaas vaak nogal prijzig, vooral in de vakanties. Als je echter wat meer aan de andere kant van het eiland kijkt (bij Ballum en Hollum), vind je bungalowparken met wat kleinere huizen, voor een stuk bescheidener prijzen. Zoek bijvoorbeeld op park Roosdunen, Boomhiemke of Klein Vaarwater.

Qua weer zit je op de eilanden meestal wel goed (al blijft het natuurlijk Nederland, dus je weet het nooit). De Eilanders zeggen altijd dat de regen overwaait, en dus nooit lang blijft hangen op het Ameland. Houd er wel rekening mee dat het flink kan waaien, en daardoor de temperatuur een paar graden lager kan liggen dan op het vaste land. Warme trui meenemen dus.

Op zich is Ameland makkelijk te bereiken. Vanaf de haven in Holwerd (Friesland) vaar je met de veerboot binnen drie kwartier naar Ameland. Met kinderen is het lekker om de auto mee te nemen. Makkelijk met de spullen, en dan heb je ook vervoer op het eiland. Als je met de auto overgaat, moet je van tevoren een plekje op de boot reserveren. In de meivakantie zijn er bijna elk uur afvaarten, maar de precieze dienstregeling vind je hier.

Ga ook eens: een paar dagen ontspannen op camping Buitenland.