Het is misschien even rijden, maar dit uitje is het helemaal waard!

27.03.2016 11:50
uitje

Smullen & Spelen heeft alles in huis voor een onbezorgde zondag. Zéker nu met de lente in aantocht. Want terwijl je kind zich vermaakt in de (omheinde!!) speeltuin, zak jij lekker achterover op het zonnige terras met uitzicht op het bos.

Ja, Smullen & Spelen is kort door de bocht gezegd een pannenkoekenrestaurant. Maar in dit geval nemen we de lange bocht, want het is hier zó leuk! Ja, je kan je tonnetje rond eten aan pannenkoeken, maar ook een luxe carpaccio en goed belegde broodjes en verse soepen staan op het menu.

Buiten dat is eten hier eigenlijk slechts een bijzaak, want eigenlijk kom je voor de rust, de gezelligheid (kan dat tegelijkertijd?!) en de groene omgeving. Rondom het restaurant ligt een archeologische vind- en speelplaats waar de aspecten ‘leren’ en ‘spelen’ worden gecombineerd. De kinderen kunnen hier naast glijden en schommelen, ook touwslingeren, klouteren over de speelbrug of verstoppen in het loofhuttendorp. Terwijl jij heerlijk op het terras geniet van de frisse buitenlucht – en met een beetje mazzel van de zon.

Geen mooi weer? Smullen & Spelen is ook een perfecte plek om te ontsnappen aan de regen, want binnen is er genoeg te doen! Spelen in de grote speelhoek bijvoorbeeld, of lekker kleuren tijdens het pannenkoeken eten..

Kortom, het is hier altijd feest! Soms letterlijk, want je kan hier ook terecht voor een verjaardagsfeestje op maat. Kies jij voor het ‘DIY-pannenkoekenparty’, waar je je eigen koksmuts mag ontwerpen en je eigen meel kan zeven? Of kies je voor een heus jager feest, en maak je een eigen pijl en boog met wilgentakken? Alles is mogelijk! Voor jongens én meisjes!

smullen spelen

binnenspelen
smullen buiten

Nou zit je natuurlijk niet uren in een pannenkoekenrestaurant (alhoewel, het is prima te vertoeven op het terras met een wijntje!).  Maar er is nog een reden om de reis naar Smullen & Spelen te maken.
Er is namelijk een geweldig bos op loopafstand! En honden zijn ook welkom bij Smullen & Spelen, dus na het pannenkoeken eten, duik je lekker met zijn allen het bos in. Aan de bar van het restaurant zijn er verschillende (gratis!) wandelroutes beschikbaar, dus verdwalen is geen optie. En als je heel goed oplet zijn er diverse dieren te spotten zoals herten, bevers en buizerds.

Nog stééds niet moe na een dagje bos, pannenkoeken eten en ravotten? Ga dan langs bij het klimpark van de Kemphaan. Dat is letterlijk om de hoek! 

Lees ook: 30 Dingen die zelfs de meest koelbloedige moeder doen breken