Het meest stylish kinderparadijsje van de Languedoc!

03.04.2016 04:55

Barbara heeft weer een vakantieparadijs gevonden, in de Zuid Franse streek waar haar familie ook een huis heeft. Smaakvolle huisjes,  een peuterbad, een speeltuin, een huttenparadijs en een jeu-le-boulesbaan!

Van de meest veeleisende vrienden met kleine kinderen kreeg ik deze geweldige vakantietip. Het is een domein in de Languedoc, de meest zuidelijke provincie van Frankrijk, maar wel heel goed bereikbaar, in 13 rijd je er naartoe. Er zijn 5 gites (huisjes en appartementen), allemaal super mooi ingericht.

Het domein wordt gerund door een Nederlands stel, dat zich tijdens de schoolvakanties helemaal richt op Nederlandse gezinnen met kinderen – van baby tot brugklasser. Het terrein heeft natuurlijk een heerlijk zwembad (met omheining!), maar ook een peuterbad, een speeltuin, een huttenparadijs en een jeu-le-boulesbaan!

hein10 hein9 hein8 hein6 hein5 hein4 hein3 hein2

Veel vriendjes
Je moet natuurlijk houden van dat idee om een week lang met landgenoten op een domein te zitten, maar ja, de kinderen hebben zo wel vriendjes, hopelijk, je kan ze onbekommerd laten rondrennen op het terrein, en als je niet wilt hoef je nergens naartoe – er lijkt meer dan genoeg te doen.

In het hoogseizoen koken Hein en Jaqueline ook een paar keer per week. Wel zo fijn om je niet bespied te voelen door Franse chefs, die alleen maar kinderen kennen die wél alles lusten.

Relaxte strandtentjes
De streek ken ik heel goed, en er is echt heel veel te doen. Er is het stille strand van Valras op een half uurtje rijden, met een relaxte strandtent, maar je kan ook naar La Grande Motte, waar het een grote kermis is, of lekker aan een stenen riviertje liggen in Roquebrun (half uur rijden). Je kan de stad in (Béziers), en je kan eten of lunchen en dolle avonden beleven bij Beziers Plage (10 minuten rijden) waar de Tahitiaanse chef heerlijke vis maakt op houtskool, maar ook kindermenu’s en waar ezeltjes staan, soms een springkussen, een badje voor de kleintjes en een cocktailbar met dj voor de groten.

Geheime tip, snel boeken
Ik vind de prijzen wel te doen, maar het is natuurlijk niet goedkoop: maximaal 1300 per week voor een heel gezin. Het is weer echt zo’n geheime tip, een plek die nu deze maanden volloopt, dus boek snel.

Je kan er ook in de meivakantie naartoe: het is er echt heel vaak mooi weer dan! Vliegen kan op Montpellier, met Transavia, voor weinig. Je hebt wel een auto nodig.

Plus
• Superkindvriendelijk en toch smaakvol.
• Kans op veel Nederlandse vriendjes.
• Ontzettend leuke regio die nog niet helemaal verpest is door toerisme.

Min
• Wel weer een hele week met allemaal Nederlanders.
• De Languedoc is weer een paar uur verder rijden van bijvoorbeeld de Ardèche.

Domaine Saint Pierre
Servian, klik hier voor de route
Ze spreken Nederlands!
info@domaine-st-pierre.com

+33(0)467 303 544 (Telefoon)
+33(0)637 471 265 (Mobiel)

www.domaine-st-pierre.com
Fotograaf: Mariel Kolmschot
www.mkfotowerken.nl