Het is weer weekend: met de kinderen naar de IJ-kantine

17.10.2014 14:30
de ijkantine nsdmwerf amsterdam noord kinderen uitjesa

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: De IJ-kantine. 

Restaurants waar het voor kinderen leuk is, zijn meestal niet zo leuk voor ouders. Je krijgt mij bijvoorbeeld met geen tien paarden op De Pannenkoekenboot, terwijl man en kinderen mij nu al jaren kwellen door uitgerekend dát hun ‘lievelingsuitje’ te noemen.

Als tussenoplossing is daar de IJ-kantine: lekker even 10 minuten uitwaaien op het NDSM-pontje naar een plek waar ze wél groene dingetjes serveren.

Het is intrigerend hoe zo’n restaurant die twee groepen niet goed weet te bedienen. Er is een speelhoek, met gekleurde krukjes en beeldschermen, en ze hebben er frites met minihamburgers. Alles speciaal voor de kinderen. Maar het personeel snapt geen bal van kinderen.

“O, u wilt het kindergerecht ten tijde van het voorgerecht?”

Graag, anders gaan ze jengelen.

“En het toetje dus tijdens uw hoofdgerecht?”

Jazeker. Dan kunnen wij rustig eten terwijl de kinderen hun ijsje eten.

Over een extra portie appelmoes durf ik dan niet meer te beginnen.

Maar over de volwassenen wordt ook niet echt goed nagedacht. Zo’n ober komt één keer bij je aan tafel staan – en daarna loopt hij met grote bogen om je heen. Je eten wordt gebracht door iemand die ‘helaas’ geen bestelling op kan nemen. Een tweede glas wijn zit er bij de IJ-kantine dus alleen in voor de doorzetters. Maar als je na het eten lekker nuchter weer op het pontje staat te wachten, meert daar De Pannenkoekenboot aan –waar het allemaal nog veel erger is.

Althans, dat vermoed ik.

de ijkantine nsdmwerf amsterdam noord kinderen uitjesa

Oudervriendelijk: 2 van 5

Kindvriendelijk: 3 van 5

Kinderstoel: ja

Kindermenu: ja

IJ-kantine
Restaurant-Café IJ-kantine
MT. Ondinaweg 15-17
1033 RE Amsterdam (NDSM-WERF)