Hier schijnt de zon nog in oktober!

Heb jij nog geen plannen voor de herfstvakantie? En wil je eigenlijk nog wel een weekje weg naar de zon? Wij tippen je drie heerlijke zonbestemmingen, waar het zelfs in oktober nog lekker is. Ik zou zeggen: lees, klik, boek en go!

1. KRETA – GRIEKENLAND
In oktober kan het op Kreta nog zo’n 25 graden zijn. Heerlijk dus! De omgeving is prachtig en ontzettend groen en ook met kinderen echt een aanrader. Bovendien ligt Kreta op slechts enkele uren vliegen van Nederland.
Waar verblijf je? In het oosten, verscholen tussen de olijfbomen, ligt het prachtige vakantiecomplex Villa’s Delight met 18 appartementen en 3 villa’s, die – op twee na – allemaal een eigen zwembad hebben en vanwaar je prachtig uitkijkt over de vallei. In de verte zie je zelfs de zee. Eigenaren George en zijn zonen Manos en Michalis zorgen voor een warm welkom en er staat zelfs een fles huisgemaakte olijfolie voor je klaar. Op verzoek maken ze ‘s ochtends ook een heerlijk ontbijtje voor je klaar. Het brede zandstrand (lekker zandkastelen bouwen dus, ideaal voor de kids!) bij Vaï, aan de oostkust, ligt op 3 kilometer rijden afstand. Vlakbij de villa’s ligt het dorpje Sitia, waar je meerdere restaurantjes hebt. Sitia heeft trouwens ook een fijn zandstrand.

kreta-eliza

2. PORTUGAL – ALGARVE
In de Algarve, in het pittoreske dorpje Almancil, ligt de quinta van Isabel: Quinta dos Amigos. Een oude boerderij op een 19e eeuws landgoed die Isabel heeft omgetoverd tot een unieke en gezellige plek mét een Portugese ziel, en voldoende privacy voor haar gasten. En dat is goed gelukt. Het landgoed heeft twee grote zwembaden en een kleinere voor de kinderen, de verblijven hebben Portugese kleuren en op de vloeren liggen typische Portugese tegels. Hier is het echt goed vertoeven. Er zijn 20 appartementen met ieder een eigen terras, een tuintje en een eigen parkeerplek. In de buurt zijn er voldoende leuke plaatsjes en met nog geen half uurtje rijden zit je aan zee. Dit is een ideale vakantieplek voor gezinnen!

quinta-portugal

3. SPANJE – ANDALUSIË
In het binnenland van Andalusië ligt het prachtige witte bergdorpje Montejaque. Ben je een rondreis door Andalusië aan het maken, dan is het zeker de moeite waard om bij Casas de Montejaque te gaan slapen. Eenvoudig, maar heel comfortabel. Let wel even op als je hier met een baby naartoe gaat. Met een buggy over de steile bergweggetjes lopen is niet een uitdaging. Casas de Montejaque bestaat uit drie verschillende complexen die verspreid liggen in het dorpje en allemaal een zwembad hebben. Je herkent de appartementen aan de gele kleur rondom de deurposten en raamkozijnen. De rest van het dorpje is witter dan wit namelijk. Complex La Posada is het grootste complex, met negen 2-kamerappartementen en de algemene receptie. Dit complex ligt midden in het dorp. Bij La Huerta zijn de 3-kamerappartementen. Het derde complex, Hacienda, ligt aan de rand van het dorp en hier vind je de appartementen. In het dorpje Montejaque kun je overigens ook heerlijk uit eten of gezellig iets drinken, er is een supermarktje en verschillende bakkertjes. Klein, maar heel knus. In het binnenland is ook genoeg te doen. Je kunt hier heel goed mountainbiken, wandelen of paardrijden. Ideaal dus voor de gezinnen met iets oudere kinderen!
montejaque

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Kijk eens wat een prachtig plekje op Kreta dit is!

Ben je op zoek naar rust dan is dit hét must-go vakantieadresje....
Lees verder